Szaladj fotózni - Kapd le a Google autóit - rendhagyó minipályázat

2009.05.04. 14:49 Hargita Nándor 6 komment

Most érkezett a hír, hogy a Google Streetview-t készítő fekete Opel Astrák holnaptól Budapestet is elkezdik körbefényképezni, aminek a végeredménye elérhető lesz a Google Streetview-ban.

A cég gépjárműveit könnyű felismerni: a fekete Opel Astrák önmagukban még nem lennének feltűnők, ezekből azonban kinő egy másfél méteres torony, amikben kilenc digitális kamera van lézeres távolságmérők, valamint gps, 3G és wifi-antennák társaságában.
A folyamat teljesen automatikus, a sofőrnek csak annyi a dolga, hogy lassan végigguruljon Budapest minden bejárható utcáján, a gépek maguktól fotóznak. Miután az Astrák befejezték feladatukat, egy szoftver dolga lesz, hogy összefűzze a képeket, ahogy az arcok és a rendszámok kitakarása is automatikusan történik majd.

Ilyen fekete Astrákat kell keresni:

A lefotózott autókat töltsd fel ide kattintva google_autó és webisztán címkével. Ha jönnek képek akkor arról beszámolunk, HH-val figyelni fogjuk a google_autó címkével ellátott képeket.

Fotózzátok minél viccesebb/érdekesebb helyen lekapni a kocsikat!

Csak hogy tudd, ha lefotózod a kocsikat (közelről), akkor simán van esélyed bekerülni a Streetview-ba. Ha a Google elkészült a képek összefűzésével és publikus lesz Budapesten is a Streetview, akkor visszatérünk a témára és megkeressük egymást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr911102345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HPL 2009.05.04. 15:49:09

Fotosopp. Az ott egy kék Astra. :)

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.05.04. 15:54:25

@HPL: gyöngyház fényezés? :) btw igazad van, de nem is ez alapján fogod felismerni azt hiszem :)

nemuccaszoc 2009.05.04. 18:52:12

Végre itt vagytok! és nem kell tőletek félni, mert nem hajnalban jöttök és csengőfrászt sem hoztok.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.05.05. 14:12:54

@Alexgraphics: okok, hajrá! ha megvan akkor be is illesztjük a posztba
süti beállítások módosítása