Frecce Tricolore - A háromszínű nyilak

2010.08.28. 12:10 Hargita Nándor 1 komment

Frecce Tricolori (magyarul: Háromszínű nyilak) az Olasz Légierő (olaszul: Aeronautica Militare Italiana) műrepülő köteléke, (hivatalosan: 313-as számú műrepülő-kiképző század). A kötelék a világ legnagyobb létszámú – ma is aktív – katonai műrepülő csapata. A kötelékrepülésnek Olaszországban nagy múltja van. A hivatalos, állandó bemutatócsapat létrejötte (1960) előtt alkalmi kötelékekkel szórakoztatták a hazai és külföldi közönséget. Kezdetben kanadai gyártmányú F-86E "Sabre" típusú sugárhajtásúvadászgépekkel repültek ma, több típusváltás után immár hazai gyártású Aermacchi MB–339 típusú sugárhajtású gyakorlógépekkel repülnek. A kötelék székhelye Udinében található.

forrás: Wikipedia

Az olasz műrepülők és a trikolor füstfelhőik voltak a Kecskeméti Repülőnap leglátványosabb mutatványa így külön válogatást készítettem belőlük:

tourista: Repülőnap 2010 - piros-fehér-zöld-fehér-piros Frecce Tricolori

tourista: Repülőnap 2010 - a Frecce Tricolori nagy szíve

Tuninglove: Frecce Tricolori

tourista: A Frecce Tricolore 50 éves 2010 - ben

tourista: Repülőnap 2010 - Frecce Tricolori

csoki: Frecce Tricolori

tourista: Repülőnap 2008 Kecskemét - olasz remekmű - Frecce Tricolori

Gnut Nouri: frecce tricolori

 

tourista, chuckleet, Tuninglove, GnutNouri fotói

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr432251728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2010.08.28. 14:02:31

(Tegyük hozzá, hogy az 50 éves szülinapi buli a szept. 11-i hétvégén lesz Udine mellett, azaz elég közel, és leszünk is ott szép számmal.)

www.aeronautica.difesa.it/PAN50/Pagine/default.aspx

www.freccetricolori.org/
süti beállítások módosítása