Budapest Pozitív - Fotópályázat a Mai Manó Ház és az Indafotó szervezésében

2011.08.01. 10:42 Hargita Nándor Szólj hozzá!

„Fényképet gyűjteni annyi, mint a világot gyűjteni.”

Susan Sontag

Budapest Pozitív

Budapest egy sokarcú, szerethető metropolisz. Egyfelől erősen őrzi régi jellegét, eredeti városszövetét, másfelől azonban számos területe megújult a rendszerváltozás óta. Idén nyáron a Pro Cultura Urbis Közalapítvány támogatásával a Magyar Fotográfusok Házában látható Budapest Pozitív kiállításon tíz jeles fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottjainak képeiből jött létre egy Budapest vízió, amely bemutatja a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát. 

Mai Manó Ház: slide

Jelen pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak – legyenek profik vagy amatőrök -, akik fontosnak tartják, hogy a majd kétmillió lelket számláló nagyvárosunkat objektíveikkel feltérképezzék. Kíváncsiak vagyunk, hogy a díjazottakon kívül mások, - akik szintén a fotográfia nyelvezetét használják,- milyen párhuzamosan létező érzéseket és élményeket dokumentálnak és mi az, ami szerintük a harmadik évezredben Magyarország fővárosát, mindennapi életét, ritmusát és dallamait jellemzi.

A Magyar Fotográfusok Házában látható kiállításon megjelenést biztosítunk majd azoknak a pályázati anyagoknak, amelyek egyedien és érdekesen mutatják be Budapestet, annak sajátosságait, eldugott helyszíneit, rendhagyó eseményeit és természetesen a benne élőket. A pályázat célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fotográfia esszenciális értékeire és elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak (és persze a jelennek is) szól. A mára már teljesen elterjedt, szinte mindenki számára elérhető és egyszerűen használható eszközök kíválóan alkalmasak arra is, hogy leírják egy város arculatát, fókuszba állítva annak ismert és ismeretlen részleteit.

Pályázati kiírás és a feltöltőlink a hajtás után:

 

Pályázati kiírás

A pályázatot a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető,. Minden pályázó csak egy, 2000 után készített fényképet vagy fényképsorozatot (max. 10 db kép) küldhet be a pályázatra. A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Budapest Pozitív kiállításon vetítjük 2011. szeptember 1-11. között.

A pályázat technikai részletei

Beküldés határideje: augusztus 20. 24:00

Fotók feltöltés
A pályázat Gyűjteménye
Hozzáadás a gyűjteményhez

Minden képnek címet és képaláírást kell adni. A képaláírásnak tartalmaznia kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát is.

Minden pályázó maximum 10 darab, 2000 után készített fényképpel indulhat.

Eredményhirdetés: augusztus 25

A pályázaton saját alkotással lehet indulni, a műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Budapest Pozitív gyűjteménybe kell elhelyezni 2011. augusztus 1-20. között. A pályázaton mindegyik fotó résztvesz amelyet feltöltője elhelyezett a Budapest Pozitív gyűjteményben, minden képnek címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát.

A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön értesítjük.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint az interneten azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő beadványt töröljön a beadott pályázatok közül.

A pályázatok leadásának határideje: 2011. augusztus 20. 24.00 h
Eredményhirdetés: 2011. augusztus 25.

Díjazás

I. helyezett:

  • Online kiállítási lehetőség a Mai Manó Ház VERZÓ Galériában
  • Éves tiszteletjegy a Mai Manó Házba
  • Budapest Pozitív katalógus
  • 10.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási
  • utalvány

II. helyezett:

  • Fotóművészet magazin előfizetés (1év)
  • Egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba
  • Budapest Pozitív katalógus
  • 5.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási
  • utalvány

III. helyezett:

  • Egyszeri alkalomra szóló tiszteletjegy a Mai Manó Házba
  • Budapest Pozitív katalógus
  • 3.000 Ft értékű Mai Manó Könyvesboltban beváltható vásárlási
  • utalvány
     

A fenti nyereményeken kívül a pályázat nyerteseit a Mai Manó Házban megrendezésre kerülő Fotóművészeti Szabadegyetem 2011/2012-es programsorozatának előadásaira szóló bérlettel is megjutalmazzuk.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:

  • Barakonyi Szabolcs, fotográfus, index.hu
  • Benkő Imre, fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj első díjazottja
  • Korniss Péter, fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj kurátora
  • Stenczer Sári, független kurátor, a kiállítás szervezője

 

Kontakt személy, információ: hargita.nandor@mail.inda.hu

A kiállításról bővebben a maimano.hu-n

Mai Manó Ház: slide2

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr503116269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása