Láss, ne csak nézz! - fotópályázat részvételi feltételek

2015.08.28. 14:49 istnagy

Láss, ne csak nézz!

Fotográfiai pályázat a Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ, a
Mai Manó Ház és az INDAFOTÓ szervezésében

A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ fennállásának 25. évében a Mai Manó Házzal és az Indafotóval együttműködésben 2015. szeptember 1-30. között fotópályázatot hirdet.

A művészet, s benne a fotográfia is, mint kifejezési forma, mindig is vizsgálta az egyén és az őt körülvevő világ, a rész és az egész, a részlet és a szerkezet viszonyát, kölcsönhatásait. Az örök kérdéskörhöz képest ma, a globalizáció, az új technológiák széles körű elterjedése, az egyén és a társadalom viszonya, az egyes és a többszörös hatásrendszere különösen aktuális. A fotográfia segítségével megmutatható az egyedi, az egyszeri és az elvonatkoztatott, s ez a kérdéskör újabb és újabb értelmezési kísérletekhez vezethet.

A pályázat három témája:
1. a fény és árnyék kettőssége,
2. a részlet és az egész kölcsönös értelmezése,
3. a látás és nem látás viszonya.

A pályázó kizárólag egy témakörben nyújthatja be sorozatát.

A pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak, akik képesek fotográfiák létrehozásával korszerű mondanivalójukat megfogalmazni a fenti témakörökben, olyan fotográfiai sorozatokat várunk, amelyek a választott kategória témáját képesek megmutatni és a fotográfia nyelvén egyedien megfogalmazni.

Pályázati kiírás
A pályázatot a Focus Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ, a Mai Manó Ház és az Indafotó hirdeti meg. A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. A pályázók 2000 után készített, minimum 3, maximum 5 képből álló sorozatot küldhetnek be a pályázatra. A zsűri kizárólag a pályázati kiírásnak megfelelően feltöltött sorozatokat díjazza, és nem kategóriánként hirdet majd nyerteseket.

A pályázat technikai részletei
A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő, külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Láss, ne csak nézz! Gyűjteménybe kell elhelyezni 2015. szeptember 1. és 30. között. A feltöltött sorozat mindegyikének pontos címet kell adni és a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét és a kép keletkezésének évszámát, valamint a választott témakört. A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a feltöltött képeket a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos kommunikációban térítésmentesen használják, valamint valamennyi internetes felületén azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A szervezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályázatot töröljék.

A Láss, ne csak nézz! gyűjteménybe feltölteni kívánt pályázati anyagok technikai igényeiről ITT olvashatsz bővebben.

A pályázatok beadásának határideje: 2015. szeptember 30. 24.00
Eredményhirdetés: 2015. október 15. eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás-megnyitón a Mai Manó Házban.

Fődíjak
I. díj GOPRO HD HERO4 Black Edition fényképezőgép
II. díj Lab4Art utalvány, mely felhasználható szkennelésre, nyomtatásra, analóg fotókidolgozásra 50.000.- HUF értékben
III. díj Mai Manó Ház könyvesbolt utalvány 25.000.-HUF értékben

I.-X. helyezett
- Csoportos kiállításon való részvétel a Mai Manó Ház Galériájában 2015. októberében


A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:

Benkő Imre, World Press Photo díjas fotográfus
Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti munkatársa
Féner Tamás Kossuth-díjas fotográfus
Ferincz István, a Focus Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ ügyvezetője,
Kalas Györgyi, újságíró Index.hu,


Kontakt személy, információ:
laszlo.baki@maimano.hu
technikai infó: Indafotó

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr587741114
süti beállítások módosítása