Azonnali fotófeltöltés mobilról az Indafotóra - emailben

2010.05.17. 13:00 Hargita Nándor 6 komment

Mindig az a legjobb fényképezőgép ami épp nálad van - tartja a népi bölcsesség (valójában Chase Jarvis, New York-i fotós), erre mi is gondoltunk, amikor tavaly megcsináltuk az emailes feltöltést, amit mobilról tudsz legkönnyebben igénybe venni.

Ahhoz, hogy tudj mobilról emailben feltölteni, az indafotós beállításaid között, a Képfeltöltés emailből sorban kérned kell egy emailcímet, amire később küldeni tudsz és kész is.

Figyelem, ez az emailcímed titkos! Ami titkos azt általában nehéz megjegyezni, ezen igyekeztünk könnyíteni az emailcím megalkotásánál.

Az indafotós mailcímed két részből áll, az egyik az Url neved, egy pont, aztán egy négyjegyű szám. Az enyém például majdnem így néz ki:

darthwalk.1234@indafoto.hu

 

Fontos: ha akarod, letilthatod az emailcímet, vagy kérhetsz újat - így biztosítsuk, hogy ha ki is derült a cím, ne tudjon senki visszaélni vele.

email beállítások az indafotón feltöltéshez

Amikor kéred az emailcímet, beállíthatod, hogy melyik albumodba menjenek a képek. Ha nem választasz albumot, akkor az alap_albumba kerülnek, de csinálhatsz egy külön albumot a mobilfotóidnak.

A képed címe az lesz amit a tárgy mezőbe írsz - ha több képet csatolsz az emailhez, akkor mindegyiknek ugyanaz lesz a címe, sorszámozva. A levélbe nem kell semmit írnod (címkézni még nem tudsz, de ami késik nem múlik).

Tehát, ha mondjuk balatonos képeket akarsz megosztani az Indán a képeket emailezd el az indafotós címedre és a tárgyba írd bele, hogy "balaton" - ez lesz a feltöltött képeid neve is!

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr752009851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.08.25. 08:54:28

és hogyan küldöm el telefonról a megadott e-mailre?
Ez itt a főkérdés,
mivel e-mailcímet bárki tud csinálni, most van 6-7 amit használok, de a telefonhoz meg a wapoláshoz sokan nem értenek.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.08.25. 11:57:50

@election sc.monitor: ebben igazad van, első körben a saját leírásunkat készítettük el, de összeszedem a három szolgáltató emailes leírásait, beállításait.

attól félek, hogy az emailküldés lehetősége (az árai pedig biztosan) díjcsomagfüggőek, emiatt mindenkinek magának kell erről tájékozódnia.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.07.26. 13:25:58

a gmail-es profilhoz nem lehet majd hozzacsatolni ezt a cimet? nem vagyok egy gmail guru, de meglepne, ha nem letezne valami ilyen megoldas.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2012.07.26. 13:27:36

@Réka ‎: nekem a gmail elmentette a címzettet darthwalk.1234@indafoto.hu emailcímként (a példánál maradva), és ha elkezdem begépelni hogy "indafot..." akkor már adja is ki

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.07.26. 13:30:04

@darthwalk: ja akkor jo, figyelmetlenul olvastam. Azt hittem, hogy az indafotos cimROL kell majd kuldeni es ahhoz kell majd beallitani a smartphone nativ e-mailklienset, ami necces lehet. De ha az indafotos cimRE kell kuldeni, akkor nem gond, hiszen pl gmail fiokja szinte mindenkinek van a telefonjaban.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2012.07.26. 13:36:02

@Réka ‎: kérsz egy címet a rendszertől, és arra küldöd :)

a cím az mindig indafotósnév.XXXX@indafoto.hu

ennyi :)
süti beállítások módosítása