Meteorraj a Joshua Tree nemzeti park felett

2010.08.20. 00:36 Hargita Nándor 3 komment

 Henry Jun Wah Lee készítette az alábbi timelapse videót a Perseidákról - arról a meteorrajról ami augusztus közepén figyelhető meg a Földről. A fotós igyekezett olyan területet választani ami felett ritkán haladnak át repülők, hogy csak a meteorokra koncentrálhasson a néző.

Elképesztő videó sikeredett a végén, a 65 másodperc mindegyike megéri.

Joshua Tree Under the Milky Way from Henry Jun Wah Lee on Vimeo.

 

A fotós egy másodperces különbséggel lőtt 20 másodperces expókat a Canon 5D mark II-jével, 16-35-ös obival ISO6400-on. Zene: Sigur Ros.

(via Petapixel)

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr12234219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2010.08.20. 08:41:15

Elég furcsa ez a videó.

1. A meteor nagyon gyorsan leesik, mondjuk, egy másodperc alatt, azaz egyetlen egy képen szabad csak látszania, itt viszont határozottan mozognak a meteorok, azaz, ha amit itt látunk, az meteor, akkor nagyon ügyesen, sorozatot exponált a tag.

2. Az irányuk is fura, a meteoroknak a radiánsból kiindulva kellene, mondjuk, koncentrikusan repülniük, itt inkább párhuzamosan haladnak, ami a radiánstól távolabb elképzelhető, de azért fura.
(mintha ezek nem meteorok lennének)

Egyébként egy iráni arcnak van egy jó projektje, a The world at night, azt érdemes éjszakai timelapse/fotó vonalon nézegetni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.08.20. 12:39:25

Gyönyörű. Külön tetszik a hajnalpír az ég alján, miközben még látszik a Tejút... legnagyobb álmon ilyen fotót készíteni.
Kedvenc time lapse filmem a témában ez:
www.danheller.com/kings-canyon-star-trails-1.html

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.08.20. 12:50:59

@KGyST: írta is a fotós kommentben vagy leírásban hogy a meteoroknak egyetlen frame jutott csak, azért igyekezett minél nagyobb látószöggel fotózni, hogy jó hosszú csíkot húzzon. amit tovább látunk azok valószínűleg repülők.

@Rékuc: igen, ez is csodálatos, kristálytiszta levegő kell hozzá plusz jókor jó helyen lenni.
süti beállítások módosítása