Indaprint részletek - könyvünk megszerkesztése

2010.12.09. 12:50 Nagy István Gábor 1 komment

Hirdetéseinkben biztosan többen találkoztatok már az Inda új szolgáltatásával, mellyel fotókönyvet vagy naptárt tervezhettek, és rendelhettek meg professzionális, nyomdai kivitelben. Akik hosszabb ideje és komolyabban foglalkoznak a fotózással, kiváncsiak lehetnek a szolgáltatás alapjaira, a nyomdai háttérre, illetve a fotókönyveket gyártó partnerünkre. Nekik szól ez a poszt.

Az Indaprint partnere a fotókönyvek gyártásában az IHB Digital Kft. A nyomdaipari cégnek több éves tapasztalata van a professzionális minőségű, kis példányszámú kiadványok gyártásában, illetve saját kiadványszerkesztő szoftverüket is maguk fejlesztik. A kifejezetten a mi szolgáltatásunkhoz testre szabott INDA-IHB Designer 3.5.4 a program legújabb verziója. Az ingyenesen letölthető programot a felhasználók felkészültségük és tapasztalataik alapján kétféle üzemmódban használhatják:

  • szerkesztés varázslóval (ebben az esetben a program előre beállított stílusokkal segíti a munkát), illetve
  • önálló szerkesztéssel.

Akik otthonosan mozognak a grafikai programok világában, gyorsan megismerkedhetnek a szerkesztés különböző funkcióival, de természetesen segítséget is kérhetnek a súgótól munka közben, ha valamit nem találnak egyértelműnek. (Hamarosan indítunk egy sorozatot, melyben szerkesztési tippekkel igyekszünk segíteni.)

Legfontosabb tanácsaink a szerkesztőprogram használatához:

  • Figyeljünk az oldalakra feltett képek tényleges felbontására! A képdoboz felső kijelölő élén található info ablakban mindig ellenőrizhető a tényleges felbontás. Az ideális felbontás a legalább 300 dpi, de 150 dpi alatt már semmilyen esetben sem hagyjuk jóvá a kiadványunkat, mert ez már minőségi romláshoz fog vezetni. Erre a program mindig automatikusan figyelmeztet.
  • Képek átalakítására a képszerkesztő programokban megszokott opciók zömét használhatjuk közvetlenül a programból. Az itt módosított képek csak a kiadvány mappájába kerülnek bele, az eredeti fájlok változnak. Ha már a képet előzőleg más programban módosítottuk, akkor óvatosabban használjuk ezeket az opciókat, de nyers képekre mindenképpen tegyünk rá alapvető szűrőket.
  • Megrendelés előtt végiglapozhatjuk a kiadványt, a program ekkor figyelmeztet olyan hibákra, melyeket véletlenül követtünk el. Az eltárolt mappákból bármikor betölthetjük a programba a kiadványt, megrendelés előtt érdemes alaposan ellenőrizni munkánkat, még a rendelés előtti fázisban.
  • Kiadványunk mérete elérheti az 50-70 MB-ot, feltöltéshez a helyi hálózat adottságaitól, és a rendelkezésre álló sávszélességtől függően döntsünk az ftp vagy a http feltöltés mellett. Amennyiben tűzfal mögül szeretnénk feltölteni, praktikusabb az ftp feltöltést választani.

 

A következő részben a nyomdáról lesz szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr992480982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása