A fotók felhasználásáról és tulajdonjogáról

2011.05.13. 11:36 Hargita Nándor Szólj hozzá!

Zack Shepard publikált egy blogbejegyzést a flickr blogon arról, hogy a flickrre feltöltött fotók a feltöltést követően is a fotós tulajdonában maradnak.

Ez az Indafotón is pont így van, a felhasználási feltételeink között a Tartalom bekezdésben kifejtjük, hogy a feltöltött tartalmaidat mi csak elérhetővé tesszük, közvetítjük, tároljuk.

A fent említett tartalmi jellegű felhasználásra vonatkozó feljogosításon túl bármilyen, a szerzői jogról szóló törvény értelmében szerzői jogi védelemben részesülő mű feltöltésével határozatlan időtartamú felhasználási engedélyt adsz a Szolgáltatónak a tartalmak szolgáltatásban történő kezeléséhez szükséges műveletekre, azaz a művek tárolására, másolására, módosítására, terjesztésére, közvetítésére, megjelentetésére, többszörözésére, szerkesztésére, fordítására, formázására. Ezt az engedélyt Szolgáltató továbbadhatja a vele közvetlen vagy közvetett tulajdoni kapcsolatban lévő társvállalatai és szükségszerűen bevonandó alvállalkozói számára.

Enélkül nem tudnánk pl. biztonsági másolatot készíttetni a képeidről vagy azokat RSS feedekben megjeleníteni.

 

A feltöltött fotóidra alapértelmezetten a by-nc-sa cc licenszt alkalmazzuk (nevezd meg - ne add el - így add tovább), ezt minden feltöltésed befejező lépésében megváltoztathatod ami arra a feltöltésre vonatkozik, a jövőbeli feltöltéseidre a Beállítások oldalon állíthatod be az alap licensz szintet, illetve mostantól lehetőséged nyílik utólag licensztípusra váltani, ha azt szeretnéd, hogy a képed szélesebb körben is felhasználható legyen. Ennek előnyeivel júniusban, egy fotópályázat keretében fogunk megismertetni titeket.

Utólag a licenszen változtatni az egyes képek képoldalán, a jobb hasáb alján, a Felhasználási feltételek dobozban tudsz.

Arra figyeljetek, hogy a licenc utólagos szigorítása problémákat okozhat, ha a képet már egy megengedőbb licenc alapján felhasználták, de nem akartuk elvenni tőletek ezt a lehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr252900365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása