Száguldó cirkusz - Forma1- Európa Nagydíj

2011.06.26. 08:00 WadWanda Szólj hozzá!

Az Európai Nagydíjat a Formula-1-ben különböző európai országokban rendezik, eddig legtöbbször Németországban.

A megnevezés 1977-ig egy kitüntető cím volt, amit minden évben más ország versenye kapott meg, és szokványos nevével párhuzamosan használta.

Az első önálló Európai Nagydíjat 1983-ban rendezték az angliai Brands Hatchban. Attól kezdve ez egyfajta lehetőség egyes országoknak egy évben két verseny rendezésére (egyedül 2007-ben nem tartottak másik futamot a rendező országban). A rákövetkező évben az új Nürburgring adott helyszínt a futamnak. 1985-re visszakerült Brands Hatchbe, majd néhány év szünet következett.

1993-ban a Donington Parkban rendezték meg. 1994-ben és 1997-ben a jerezi pálya adott otthont a nagydíjnak. 1995-ben, 1996-ban és 1999-től 2007-ig újra a Nürburgringen rendezték. 2008 óta a Spanyolországi Valencia városi pályája a helyszín.

Pálya hossza: 5419m    Körök száma: 57   Futam táv: 308.883 km

 

gerber.sz: Valencia

gerber.sz: Valencia

anderm: 910

anderm: L'Hemisféric

Cruzer: IMG 3316

Cruzer: Valencia Opera House

photo/monic: Madrid on Monday

photo/monic: Madrid on Monday

killmz: DSCF9666

killmz: Barcelona

Babszi: Sevilla3

Babszi: Sevilla3

bonicica: P7140446

bonicica: Sevilla

szupi: Plaza de Espana

szupi: Plaza de Espana

JucRob: Malaga - bikaviadal a lakótelepen :)

JucRob: Malaga-bikaviadal a lakótelepen:)

pauljavor: porto soller port by pauljavor

pauljavor: porto soller port by pauljavor

roberto01: Malaga

roberto01: Malaga

Massa újabb valenciai sikerben reménykedik:  A Ferrari versenyzője, Felipe Massa nagyon csalódott volt a Kanadai Nagydíj után, ahol nem tudta dobogóra váltani a remek pozícióját és meg kellett elégednie a hatodik hellyel. A brazil pilóta a kudarc után hazautazott, ahol sikeresen túltette magát a történteken.
"A Formula-1-ben nem sok időnk van arra, hogy ezzel foglalkozzunk. Újra próbálkozni kell. Ezúttal a helyszín Valencia, ahol 2008-ban a pole pozícióból sikerült nyernem. A 2009-es versenyt ki kellett hagynom, tavaly pedig nagyon jól álltam, egészen a biztonsági autós szakasz alatt történt esetig" – mesélte a 30 éves pilóta, aki éppen elhaladt a bokszutca bejárata mellett, amikor kiküldték a biztonsági autót, és így csak a sor végére tudott visszaállni.
"Több oka is van annak, hogy miért vagyok bizakodó a hétvégi futam kapcsán. Az előrejelzések szerint meleg lesz, ami kedvez a gumiknak és az autónak is. A mérnökeink keményen dolgoztak, hogy megoldják a gumikkal felmerült problémákat, ami sokat segíthet" – mondta a tizenegyszeres futamgyőztes, aki izgalmas versenyre számít.
"Valenciában mindig is nehéz volt az előzés, de idén a DRS segíthet. Akárcsak Kanadában, most is két előzési szakaszt fognak kijelölni. Így sokkal könnyebb lesz az előzés.Forrás:http://www.motorsportal.hu

2011. évi világbajnokság állása: Pilóták
# Versenyző Pontok
1. Sebastian Vettel 161
2. Jenson Button 101
3. Mark Webber 94
4. Lewis Hamilton 85
5. Fernando Alonso 69
6. Felipe Massa 32
7. Vitalij Petrov 31
8. Nick Heidfeld 29
9. Michael Schumacher 26
10. Nico Rosberg 26
Teljes tabella


Hiába a szabálymódosítás, Vettelé a pole, a Red Bullé az első sor
Sebastian Vettel abszolút pályarekorddal szerezte meg a pole pozíciót az Európai Nagydíj időmérő edzésén. Az idei nyolcadik versenyén a hetedik rajtelsőségét ünneplő német mögött csapattársa, Mark Webber végzett. A Red Bull megingásában reménykedő riválisok közül a mclarenes Lewis Hamilton a 3., a ferraris Fernando Alonso a 4. leggyorsabb volt, míg a kanadai futamgyőztes Jenson Button a 6. rajtkockából startolhat a vasárnap 14 órakor kezdődő viadalon. http://www.formula1.nso.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr63000240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása