André Kertész: Ablakperspektívák - A Nemzeti Múzeum és az Indafotó közös pályázata

2011.11.16. 17:03 Hargita Nándor 7 komment

fejlec_2_962X200.jpg

 

ABLAKPERSPEKTÍVÁK – fotópályázat

A Magyar Nemzeti Múzeum fotópályázatot hirdet az André Kertész Retrospektív kiállításához kapcsolódva, Ablakperspektívák címmel.

A tárlaton gazdag gyűjteményét láthatjuk azoknak a képeknek is, amelyek azután készültek, hogy André Kertész 1952-ben egy Washington Square-re néző lakásba költözött. A szemlélődés a tizenkettedik emeletről változást hozott Kertész munkájában. Nézője és tanúja lett mindannak, ami a környező teraszokon és a téren zajlott.

Telefotó lencsék és zoomok használatával készítette el híres képeit, melyeken New York falai, kéményei, fényei és formái a fényképész saját gondolatait visszhangozzák. Az ablakok előtt komponált fotók a művész belső világáról beszélnek, melyben emlékek, fények, árnyékok harmóniája állítja meg az időt.

A te ablakodból milyen a világ? 

Készíts fotókat saját szobádból, vagy mások szobáiból, ismert épületek, elhagyott gyárak, vagy akár járművek ablakából. A lényeg, hogy a képek ne (csak) a kilátásról, hanem a te belső világodról szóljanak. Nem kell profi fotósnak lenned, a pályázaton megkötések nélkül bárki részt vehet. Töltsd fel képeidet -maximum ötöt- az Indafotóra november 16. és december 16 éjfél között! 

A képeket feltöltés után a pályázat gyűjteményében kell elhelyezni. A fotóknak nem kell frissnek lenniük, régebbi akár szkennelt képekkel is indulhatsz, nincs korlátozás, amennyiben rendelkezel a képekhez kapcsolódó minden joggal.

A beérkezett pályaműveket az alábbi 3 tagú szakmai zsűri értékeli:

  • Bruno Bourel fotóművész,
  • Szarka Klára fotótörténész,
  • Kiscsatári Marianna fotótörténész, a Magyar Nemzeti Múzeum Fényképtárának munkatársa.

 

A fődíj egy Samsung NX11 fényképezőgép 

NX11_F8_B_Global_1024x768.jpgA második és harmadik helyezettek számára a Magyar Nemzeti Múzeum értékes könyvcsomagot és egy 2012-re szóló éves belépőjegyet ajánl fel, mellyel minden kiállítás ingyen látogatható.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 31-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban az Az André Kertész Rertrospektív kiállítást záró finisszázson kerül majd sor.

Részletes információ, és a teljes pályázati kiírás: www.andrekertesz.hu.

 

Összefoglaló:

Téma: Ablakperspektívák; készíts képet bármilyen ház, gyár, landmark vagy akár jármű ablakából. A kép ne csak a látványról szóljon, próbáld meg kifejezni, hogy miért ragad meg téged a látvány. Használd a képaláírást!

Határidő: 2011. december 16 éjfél

Feltöltés

Gyűjtemény

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr923386753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n.Gyuree · http://ngyuree.com 2011.11.16. 18:56:41

Na ez tetszik, erre nevezni fogok! :)

Kontiki 2011.11.16. 19:53:17

Nagyon jóóóóó! Természetesen keresünk egy jó ablakot! :-)

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2011.11.17. 09:24:12

@torobala: @n.Gyuree: @Kontiki: hajrá! terjesszétek, tényleg jó a téma, a nyeremény is, de leginkább a presztízs, hogy egy nemzetis pályázatot nyerhettek meg, André Kertész témában

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2011.11.17. 09:25:38

Az külön izgalmas, hogy ha nevezetességek ablakain fotóztok ki - de kiemelném, hogy a látvány tényleg nem minden, sőt, kell a hozzáadott értéketek és a személyes/egyedi nézőpont, a zsűri ugyanolyan szigorú lesz mint a lánchidas pályázatnál.

DosaAndras 2011.11.17. 09:33:46

@darthwalk: A zsűri nem szigorú, hanem szubjektív :D

faterphoto 2011.11.17. 17:49:41

Az ablakom elé rendelek pár nem a nyáron barnult
táncoló megélhetésit !
És exponálok pár kockát TUTÍ!-hogy én nyerek:-)
(lásd B.P.-pozitiv vagy mi a manó)
süti beállítások módosítása