Advent 2 nyertesek és pillanatkép válogatás

2011.12.07. 13:29 Réka ‎ 5 komment

Egyre több fotó érkezik az adventi játék gyűjteménybe, amely a játéko kívül is nagyon szép emlék lesz a 2011. adventi indafotózásról. A bővülő anyagból ezen a héten a következő nyerteseket szavaztuk meg:

1. hely: jvulman fotója

jvulman: jvulman advent2

2. hely szintén közös, nmb és kisklau osztoznak rajta:

nmb: 2

kisklau: Hangulatvásár kisklau Advent2

 

Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek köszönjük a feltöltött, megosztott, sok hangulatos fotót!

Egyre több helyszínen nyílik karácsonyi vásár, a hétvégéken téli kirándulások, bevásárlás állnak napirenden. Ezért ezen a héten a főként kültéren készült pillanatképekből, életképekből válogattam. Az általános tudnivalók, tippek helyett ezúttal az egyes képekhez fűzök megjegyzést és elmondom, mi fogott meg bennük, mit csinált különösen jól a fotós. Remélhetőleg ezek a gondolatok az adventi forgatagban fotózva is eszetekbe jutnak majd és hozzásegítenek a legjobb pillanatok fényképezéséhez.

Albi: Lepényárus lány

Albi: Lepényárus lány című fotójára még régebbről emlékszem. Tipikus vásári fotó (jó értelemben!), ahol a fotós remekül kihasználta az erős lámpa által keltett chiaroscuro hatást és gyönyörűen kiemelte a szép mozdulatú lányt a háttérből. A koncentráló tekintet erősíti a szinte meditatv hangulatot, a füstfelhő belekomponálása rengeteg vizuális pluszt ad a képhez.

kkroy: IMGP4650

kkroy: IMGP4650 - Klasszikus piacfotó, ahol a portékán van a hangsúly. Beltérben mindig trükkös a fényhiány, tág rekesszel könnyebb jól exponálni, de ez a mélységélesség rovására megy, itt pedig kimondottan jónak tartom a viszonylag nagy élességtartományt, hiszen érezteti a temérdek áru sokszínűségét. A színhőmérsékleten, fehéregyensúlyon esetleg még érdemes piszkálni.

Bagoly: Wonderful World 50. Kerosine

Bagoly: Wonderful World 50. Kerosine - Az ismétlődő motívumok, minták, formák jól mutatnak a fotókon. A szinte egyformán lépdelő nőket szépen kiemelte a háttérből a kis mélységélesség és a tarka színek világítanak az erős napsütésben. Ami külön tetszik, az a nők gyönyörű egyenes háta és elegáns fejtartása. Csillagos ötös témaválasztás.

madottati: IMG 7925

madottati: IMG 7925 című képén remekül ötvöződik a múlt és a jelen, az ősi busó jelmez és a modern öltözet. Ugyanakkor a széles mosoly mindkét arcon szinte teljesen azonos, ami szépen összeköti a két szereplőt. Vizuálisan is tetszik, ahogy a sötét kabátos nő szinte elsüllyed a világos gyapjas jelmezek forgatagában. Itt is érvényesül, hogy a fotós sikeresen azonosított és behatárolt egy témát, amelyet olyan képelemekkel vett körül, amelyek kitöltik a képkockát, de inkább kiegészítik és nem zavarják a fő témát.

dobszaiarpad: DSC 7998-02 1600

dobszaiarpad: DSC 7998-02 1600 Ezen a fotón az erős utómunka (fill light vagy shadow/highlights) nem ment a téma rovására. Meghitt családi hangulat, a tipikus játszó gyermek zsánerkép itt a nagyi képével egészült ki, ő kapja a főszerepet. Tetszik a szereposztás a képen, a megszokottól eltérő módon a helyzetre reagáló nő kacagása áll a középpontban

Holdfény keringő: Busó sámántánc

Holdfény keringő: Busó sámántánc - ezen a képen látszik valami az ősi hangulatból, amit a tűz varázsa idéz elő. Leginkább a tökéletesen megválasztott időpontra figyeltem fel, hiszen az ég színe, mint a füstgomolyagé, és ebben a lágy szürkületben sejtelmesen rajzolódik ki a szikraeső és a jelmezes táncolók körvonala egyaránt. Az alkony misztikuma, a tűz varázsa, a szinte illatként szálló füst - minden együtt van a hangulathoz.

Miumiu: SZIGET 2011

Miumiu: SZIGET 2011 - Az Indafotón válogatás közben rengeteg jó koncertfotót találtam, de mivel részletmániás vagyok, ezt a képet választottam annak illusztrálására, hogy mennyire hatásos és sokatmondó lehet egy részlet kiragadása.

Cpt: Pride

Cpt: Pride. Egy igazán jó riportfotó nem csak a történést dokumentálja, hanem egy hang nélküli kommentárt is fűz a képhez. Ennél a fotónál ez maximálisan jelen van, hiszen képaláírás nélkül is kiderül, miféle rendezvényen őrködik ez a rendőr és mit is gondol az egészről. Zseniális vizuális megoldás a sisakon tükröződő szivárványszínű zászló, amely két képet farag egyből.

punkkiss: IMGP5417

punkkiss: IMGP5417 képét a legvégére tartogattam annak jeléül, hogy egy szép, kedves helyzet bármikor, bármilyen helyzetben az objektív lencséje elé kerülhet, csupán ott kell lenni, hogy lenyomjuk a gombot. Ez a fotó, a maga hétköznapi rögvalóságos setesutasága (belógó ülések, ajtó, stb) ellenére, vagy talán épp annak köszönhetően, szívhez szóló; a fotós gyengéd szeme érződik rajta. Az exponálás itt is nagyon korrekt.

Ne feledjétek: az adventi játékba jövő hét hétfő 12 óra a következő feltöltési határidő. Ezúttal a harmadik adventi fotótokat várjuk a gyűjteménybe - részletek a leírásban. A jövő szerdai poszt és válogatás a családi- és gyermekfotókról fog szólni.

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr343445538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisklau 2011.12.08. 06:47:37

Köszönöm szépen, nagyon örülök a második helyezésnek :)

jvulman 2011.12.08. 09:41:28

Köszönöm én is. Számomra meglepő volt és örömteli az első helyem! :) Valóban igazán szép munkák vannak versenyben.

tippcsi 2011.12.08. 14:16:11

Gratula nektek, szép képek.

zo_zo (törölt) 2011.12.08. 19:48:33

Gratulálok a nyerteseknek!

nmb 2011.12.08. 22:03:27

Kicsit meglepődtem a második helyezésemen, hiszen az én képemnél sokkal jobbakat töltöttek fel sokan, de nagyon megtisztelő és köszönöm szépen :D:D
süti beállítások módosítása