Tippek - Hogyan rendezheted sorrendbe a képeidet az Indafotón?

2009.03.05. 16:11 Hargita Nándor Szólj hozzá!

Az Indafotón a képeid három féle sorrendben következhetnek egymás után: időrendben, a fotók címe szerint ABC sorrendben és az általad összeállított tetszőleges sorrendben.

Azonban nem minden sorrendet tudsz használni minden felületen. Ennek a blogbejegyzésnek a célja, hogy elmagyarázza, hogy hol és hogyan tudod rendezni a fotóidat.

Albumok

Az albumok jellemzően zárt egységet alkotnak, ezért teljesen rád van bízva, hogy az albumod képeit milyen sorrendben tartod.

Cím és dátum szerinti sorbarendezés

Ha a feltöltött képeid tartalmazzák a készítés idejét (ha tartalmazza, azt képoldalon, a kép adatai dobozban találod), akkor alapból az albumban is eszerint lesznek sorba rendezve. Ha ez a sorrend nem tetszik akkor két dolgot tehetsz: a képek címe szerint rendezed a Képrendezőben, a Sorbarendezés linkre kattintva:

Ha nem tetszik a cím szerinti rendezés eredménye, ugyanitt visszaállíthatod a dátum (azaz a kép készültének dátuma) szerinti sorrendet.

Amennyiben a fotóidban nincs információ arról, hogy mikor készítetted őket, az Indafotó a feltöltés időpontja szerint rendez. (Az XPWizardos feltöltési módnál ilyenkor előfordulhat, hogy a képeid össze-vissza kerülnek az albumba, mert a Windows nem feltétlenül a fotóid neve alapján kezdi meg a feltöltést. Ilyenkor jön jól a cím vagy dátum szerinti automatkus sorbarendezés).

Rendezd egyéni sorrendbe a képeidet

Az is előfordulhat, hogy sem a cím, sem a dátum nem megfelelő sorrend neked - ebben az esetben jó ha tudod, hogy egy albumon belül kézzel is rendet vághatsz a képeid közé! Ilyenkor ragadd meg azt a képet ami rossz helyen van, vagy jelöld ki azokat amelyeket mozgatni szeretnéd és húzd a megfelelő helyre - mint én az alábbi videóban:

Tipp: Ha egy képsort szeretnél beágyazni a blogodba és fontos a sorrend, akkor az a legegyszerűbb, ha magát az albumot ágyazod be.

Profiloldal

A profiloldalodon a legutóbb feltöltött képeidet mutatjuk, ezért itt mindig a feltöltés ideje szerint rendezünk. A legelső az a kép amit épp az imént töltöttél fel, a legutolsó a sorban pedig az Indafotóra először feltöltött képed.

Az a sorrend, amit egy-egy albumodnál beállítottál, hogy egyes képek hogyan következnek egymás után, az itt nem lesz érvényes.

Keresés és címke listaoldalak

Egy keresés után a képeket szintén a feltöltésük sorrendjében kapod vissza, a címkékre listázásnál úgyszintén. Próbáld ki! Keress cicákra, vagy nézegess Toszkána címkével ellátott képeket!

(A keresésnél nemrég bevezettünk egy új sorrendet, az Érdekesség szerintit, ilyenkor egy algoritmus által számolt sorrendet kapsz vissza - de erről bővebben egy másik bejegyzésben.)

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr36983441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása