Legyen a te fotód az új Windows háttérképe! - Microsoft fotópályázat

2009.06.02. 18:18 Hargita Nándor 4 komment

 Nem áll meg a pályázat-dömping, a hét végén meghirdetett pályázat egészen egyedi lehetőséget kínál a fotósoknak - a győztes képe bekerül a magyar Windows 7 kiadásba választható háttérképként!

A versenyen külön kategóriában indulhatnak az 1990 előtt és után születettek. Nevezni ezen az oldalon lehet, de minden indulni szándékozó figyelmét felhívják, hogy a beküldött fotók elég szigorú feltételeknek kell, hogy megfeleljenek.

A fő téma nem lehet a kép szélén, mert mind szélesvásznú, mind 4:3-as arányban élvezhetőnek kell lenni.

Általánosságban a beküldött képeknek fekvő, 1920x1200 pixeles 96dpi-s JPG fájloknak kell lenniük.

Hátrány, ha a kép nyomasztó, depresszív, negatív tartalmú, mesterkélt, túlzsúfolt, nem természetese megjelenésű (pl halszemmel készült), más cégek logóit, politikai vagy vallási jelképeket tartalmaznak.

A zsűrit a Microsoft delegálja, a zsűri döntése nem megváltoztatható. A képeket 2009 július 31-ig kell feltölteni a saját SkyDrive-odra.

Kiírás: http://www.microsoft.com/hun/fotopalyazat/

Követelmények: http://www.microsoft.com/hun/fotopalyazat/kovetelmenyek.aspx

Regisztráció: http://www.microsoft.com/hun/fotopalyazat/reg.aspx

További infók: win7foto@microsoft.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr311159683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.02. 21:11:51

Amit te "hátrány"-ként fordítottál, az valójában kizáró ok. Egy órán át fetrengtem a röhögéstől, miután végigolvastam az elvárásaikat. :D

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.06.02. 21:16:15

@bécsi pszicho: tény.

örülök hogy jól szórakoztál, de gondolj bele hogy egy ország nézné mondjuk egy füstölő erőműről készült képedet, vagy készítesz egy remek fotót egy eltaposott cserebogárról. nem használnák az emberek szívesen.

a géped háttérképe kb pont ugyanazt a funkciót tölti be mint egy mintás függöny a szobában vagy egy óriási festmény a kandallód felett.

ha azon bármi nyugtalanító van akkor nem alszom jól - így érthető.

ami megintcsak tény hogy egy átlag fotópályázatnál a témába korántsem nyúlnak bele ennyire a kiírásban - de lássuk be ez nem egy szokásos fotópályázat.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.03. 06:41:30

Mondjuk az eltaposott cserebogár elég hülye példa, de pl. nálam rendszeresen olyan képek töltik be a wallpaper szerepét, amiket eleve kizártak a pályázaton, mert "nem felelnének meg a windows7-ről kialakítani szándékozott képnek".
És nem csak nálam. :)
Szóval nem utolsósorban azért is ingerelt röhögésre a kiírás, mert olyan képeket várnak, amit én tutira nem tennék ki háttérnek. (na jó, ez költői túlzás, mert lusta voltam a notebookomra saját képek farigcsálni, maradt valamelyik beépített)

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.06.03. 08:03:01

@bécsi pszicho: én is szeretek nyomasztó képeket fotózni és nem is tetszik a win7 wallpaperek nagy része de abszolút megértem a céget hogy miért nem akarnak depresszív képeket beletenni.

báár, elnézve valamelyik mocskosul túlszaturált naplementés tengerpartos sziklás tükröződős "gejj" képet, simán lehetne akármelyik csepeli képünk, fekete fehérben, a gyárról. na az nem lenne vidám, de van annyira eltolódva a normálistól mint a fent említett csilivili tájkép.
süti beállítások módosítása