Velencei karnevál

2010.02.12. 17:48 Hargita Nándor 19 komment

"1790-ből származó itáliai útleírás szerint "A maschera-öltözék néha szürke, de leggyakrabban - szinte mindig - fekete velencei köpenyből áll: a köpeny selyemből van. A fejre fátyolból és fekete csipkéből egy pici kámzsát tesznek, ennek bauta a neve. Az arc többi részét fehérre festett álarc takarja, ezt voltonak hívják, ami elfedi az arcot, de a szájat szabadon hagyja. Az egészet a kalap tartja, amelyet fehér tollbokréta díszít."

írja a Wikipedia.

Ibanez: carnA8025

Ibanez

AKrisztian: Velence (012)

AKrisztian: Velence

Ibanez: carnA8014

Ibanez

Ibanez: carn0024

 

Ibanez: carnA8004

 

Ibanez: carn0050

 

Ibanez: carnA7017

 

Ibanez: carn0125

 

Ibanez: carnA8033

 

Ibanez: carn0147

 

Ibanez: carn0274

 

Ibanez: carn0243

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr391752759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2010.02.12. 18:08:57

4 óra múlva megy a buszom velencébe:) vasárnap reggel lesz pár karneváli kép részemről is:)

Üdv!

Vajmaci 2010.02.12. 21:31:40

Príma képek!:D
Thomee, Neked jó utat,szép fényeket!:D

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2010.02.14. 11:20:29

@darthwalk: többet nem megyek busszal, ez a fájdalom:D felcimkéztem, köszi:)

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.02.14. 12:54:23

@thomee84: figyelj én mentem vonattal (igaz nyáron) hatan voltunk a couchette-ben, mivel egyszer kimentünk az EU-ba, aztán meg visszajöttünk az éjszakai vonattal ezért kétszer keltettek fel és kérték el a papírjainkat (egyszer éjfélkor egyszer hajnali 2-kor), a hűtés miatt a lábujjaimra jégcsapok fagytak, miközben a nyakam meg izzadt a 100% műszál takarótól.

szóval a vonat sem jobb, ha áldozol többet a jobbik fajta hálókocsira akkor talán.

megnézem mindjárt a fotóidat is :)

Ibanezb (törölt) 2010.02.15. 05:28:32

Sziasztok! Régen a barátnőm járt vonattal Velencéből Pestre, ő a kalauzt már ismerte (az is őt), igy sosem vett hálókocsis jegyet, adott a fickónak zsebre pénzt, így egyedül kapott egy fülkét. Persze, fennállt a lehetőség, hogy nincs szabad hely, vagy szabad fülke, de mindig volt, persze ez karnevál idején nehézkes. De ha jól emlékszem, a vonatjegy igy is 40 euró volt, csak egy útra. Anyum most jött ki a karneválra, 60 euróból meg lehet úszni egy repjegyet mindennel együtt. Csak időben kell foglalni, vagy akciózni. A trevisói reptér sincs nagyon messze. @thomee84 (jesszusom, nehezebben leirható nevet nem találtál :-D ) kár, hogy most hétvégén voltál, az első pár napban hétágra sütött a nap, gyönyörű idő volt, csak a szombati nyitónap csúszott vasárnapra, mivel esős idő volt, nem is voltak jelmezesek sokan (kissé drága dolog egy ilyen ruha, én se lófrálnék a pocsolyákban). Egyébként egy kis adalék: a kosztümösök kb. 80%-a francia, a többi német és angol, elenyésző olasz, idén talán egyedüli magyar beöltözős voltam (ez alatt az igazán beöltözött, szép kosztümös, nem csak köpeny-álarc típusúakat értem). Van olyan kártyám egy francia pártól, ahol a hátoldalon szerepel az elmúlt öt évből egy-egy fotó, mindegyiken más-más ruhában vannak, tehát szinte bizonyos, hogy bérlik őket. Mániákusok a franciák. Ha egyszer beüt a krach, megszűnik a velencei karnevál. :-D És még egy adalék: megnéztem interneten, az átlagos, szinte "semmitmondó" normál kosztümök a különböző korokból, álarc nélkül, napi átlag 150-200 euró. Napi!!! De ezek nem azok a ruhák, amik a képeken is vannak. Bele sem merek gondolni, mennyibe kerülnek. Jobbfajta álarcok száztól indulnak, a legdrágább, amit láttam, az 1350 euró volt. Ennyit erről. Darthwalk, köszi a fotóim használatát, vannak fent újabb (és szebb) fotók. :-) Puszi, Ibanez

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.02.15. 10:19:05

@Ibanezb: köszi hogy szóltatok, válogatok még egy kört :)

ebfül 2010.02.15. 12:48:56

A műszaki részletekről meg lehet tudni valamit? Milyen gép, beállítások, stb. Csak hogy tanuljak is valamit.
Köszi előre is!

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2010.02.15. 17:32:03

@Ibanezb: köszi a részletes infot:) Amúgy utolsó hétvégén is kiváló idő volt mint látod, ha jól tudom hét közben volt pocsék csak:S bár érdekes, hogy folyamatosan cserélődnek egy hét alatt azok akik belöltöznek, még nem láttam neten egyforma álarcot az ideiről:)

Ibanezb (törölt) 2010.02.15. 18:46:08

@thomee84: Igen, ezt én is észrevettem, hogy másnap már teljesen új emberek jönnek, új ruhában, bár egy-kettő azért vissza-visszatérő, sőt, volt olyan, akit tavaly is fotóztam... jövőre szeretnék teljes két hétre ott lenni, bár nagyon nem olcsó mulatság. :-( Az utazáshoz még annyit, hogy szerintem ha négyen összeálltok, egy kis fogyasztású autóval se nagy összeg, elvégre 750 km, Szlovénián át hegyeket se kell mászni és már a szlovén autópályára is lehet egy hetes matricát venni, nem kell a féléveset kicsengetni. Vannak parkolók napi 5-8 euróért is, még a Piazzale Roma-n is, csak esetleg előre kell foglalni parkírhelyet. Azt nem tudtam, hogy visszatért a jó idő, az előrejelzésben csupa hó meg eső, meg havas eső szerepelt... akkor kifogtad, mert sokan a zárónapra esküsznek. :-)

Ibanezb (törölt) 2010.02.15. 18:57:33

@Nödön: A beállítások alapjában ugye napszaktól is függenek. Thomee84 szűk rekeszt használ :-D, ami nagyon szép, részletgazdag, tűéles fotót eredményez, de ugye ott hosszabb a záridő, tehát a modell jó, ha nem mozdul bele. Én az újabb fotóimat ritkán csináltam 5.6-nál szűkebb rekesszel, mivel olyan tömeg volt, hogy mindig akad, aki meglök, tehát nincs egy másodperced se exponálni. Ráadásul ugye a hosszabb záridővel a háttér elmosódottabb lesz, még kivehető pl. a Dózse-palota, de a lényeg az álarcon fog lenni. Persze, ha nincs tömeg, és az álarcos is jó modell (vannak akik feszt mocorognak), akkor szűk rekeszt használj. De az alap, hogy nyers képeket csinálj, így sokat tudsz utána javitani, ha valami nem sikerült. Meg persze állítsd oda a modellt, ne félj megkérni, hogy ugyan, menjen már odébb egy métert, mert félig árnyékban, félig napban van... én volt, hogy a tér közepéről, az árnyékból cipeltem el az árkádsor alá egy párt, mivel gyönyörű színes ruhájuk volt, ami napfényben klasszul csillogott. Elvégre azért vannak kint, hogy fotózzák őket, akkor lehetnek ők is kicsit alkalmazkodók. Sokszor beállnak a szemetesek mellé, sokszor a háttérben ott üldögél egy mamika és eszi a vajas zsemlét, ezekre mind ügyelni kell, meg a mögöttük haladó emberekre is, lehetőleg várd ki a pillanatot, amikor vagy takarja, vagy elment. :-) A legnehezebb (a Szt. Márk környékén) a délelőtti-déli órák a gondolasoron, mivel becsillan a víz is, ellenfény van, az egész háttér nagy valószínűséggel kicsit vagy nagyon be fog égni. :-D Legjobb hely szerintem a Dózse árkádsora, de vigyázni kellett pl. a felújítási munkákra is, fel volt állványozva, sokan ott fotózták, ott állították meg a párokat, aztán leshettek otthon a gyönyörű háttérre... :-D És fotózd a részleteket, nagyon jól mutatnak! Ja, és még valami (amit pl. a legtöbb fotós abszolút nem figyel, anyumnak is úgy kellett szólni, bár ő nem fotós), az egész alakos képeknél ki kell várni a pillanatot, vagy meg kell kérni a többi fotós, hogy álljanak hátrébb, mert nagyon csúnya, amikor a fotósok feje, keze, egyebe árnyékként vetül a ruhára. Erre nem figyel szinte senki. Vagy: emeld fel a gépet a magasba és exponálj, aztán hátha (nekem egy piros ruhás pár az árkádsor alatt készült így) Legalább más szemszög. Meg a gondolasoron is jó használatot tehetnek a lámpák, felkapaszkodva rá felülről jó képet lehet csinálni. Szóval jövőre hajrá! :-)
Ui: a képek nagy része Nikon D700-al, pár kép pedig Canon 350D-vel készült, a tavalyiak ez utóbbival és egy Canon analóg géppel (pl. a könnyező bohócok és a kék színű ruhások a gondolasoron). Nem annyira a gép a lényeg, ha jól láttam, Thomee84 is Canon 350-nel fotózott. Beállítások és meglátás. Jó fotózást!

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2010.02.15. 22:05:09

Nekem d3000 van:) na meg az objektivem se igen bír 5.6-nap szukebb rekeszt (legalabbis 55mmn-el), en inkabb az eles alarcokra és ami ilyen rekesznel elerheto legelmosottabb hatterre torekedtem. Tanulasnak jo volt, tanulni kell a hibakbol meg ha ezert 25 orat utaztal is... Jopar kepemen bemozdultak, sok kepemen kiegett a hatter, az ég, és meg olyan bator se vagyok h rangassam ide-oda oket... De sok ujat tanultam ebbol

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2010.02.15. 22:10:14

@thomee84: javitom magam:" 5.6-nál tágabb" akart az lenni

Ibanezb (törölt) 2010.02.15. 23:14:23

@thomee84: bocsi, kevertelek AKrisztiánnal... miért, milyen obival fotózol? Érdemes beinvesztálni egy komoly obiba, elvégre attól függ minden, nem az alapgéptől...

A Nikon jó. A Nikont szeretjük. :-D

Egyébként a bemozdulás sokszor jól jön, tágabb kivágásnál legalább életszerű a kép, nem valami bemeredt hullafotó. :-D

Rángasd csak őket, azé' vannak. :-D Meg tudod, ahogy Capa mondta: Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. :-D Mássz a szájukba nyugodtan. :-)

Muster Mark 2010.02.16. 10:33:39

Jézusom! Ez iszonyú.

Inkább a busók, abból legalább nem árad ezoterikus sötétség.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.02.16. 10:36:56

@Muster Mark: jó is hogy mondod, épp most néztem, hogy megalázóan kevés busós fénykép van feltöltve, valaki pótolhatná, abból is írnék szívesen posztot, olyan viccesen néznek ki!

ebfül 2010.02.16. 12:09:26

Köszönöm Mindenkinek a beállítási tippeket!

Ibanezb (törölt) 2010.02.16. 13:52:25

@Muster Mark: Ezt megmagyaráznád? Mi is az iszonyú? És miért áradna "ezoterikus sötétség"???

Ibanezb (törölt) 2010.02.16. 18:39:25

Egy kis adalék, hogy bizony mennyire is franciás a velencei karnevál, és mennyire beleőrültek ők ebbe a passzióba (és persze megvan hozzá az anyagi hátterük)

passioncarnevale.ovh.org/

ha beléptek a galériába, látható, mennyi társuk fent van, és ki tudja, mennyi nem... minden évben más ruhák...
a fotók is nagyon szépek, nem csoda, hogy osztogatják az e-mail címüket.
süti beállítások módosítása