A Mátyás templom harangjai - anna schwelung albumából

2010.12.22. 08:03 Hargita Nándor 2 komment

anna schwelung ott volt, amikor megérkeztek Passauból a Mátyás templom harangjai, ő meséli tovább a történetet:

Új társaikkal együtt visszatértek Budapestre a Mátyás-templom harangjai csütörtök délután. A két harangot november végén emelték ki a toronyból és szállították Passauba, hogy áthangolják őket. Most négy újabb darab is érkezett velük. Mint ismert, a Mátyás-templom két régi, történelmi harangját november 26-án emelték ki a toronyból, hogy azokat a passaui Rudolf Perner harangöntő üzembe szállítsák. Erre azért volt szükség, hogy összehangolják azokat a közelmúltban elkészült három új haranggal, amelyeket a passaui műhelyben öntöttek. Ezek nyáron készültek el Jézus Krisztus, illetve XII. Piusz és II. János Pál pápa tiszteletére. A harangok végleges összehangolása csak úgy volt lehetséges, ha mindegyik együtt van. A templom legrégebbi, Szentháromság-harangját egyébként 1723-ban öntötték, ez szolgált alapul a hangoláshoz, ehhez igazították mindet. A hangrekonstrukció második része pedig az 1981-ben öntött nagyharang hangzásának korrekciója volt. Ezek és a három új harang mellett csütörtökön egy Szent Margit tiszteletére készült kis harangot is hoztak, amely Rudolf Perner ajándéka.

Ezek pedig a harangok. Anna 23 képet készített róluk, kattintsatok az albumára az összes fotóért:

anna schwelung: kép 002

anna schwelung: kép 020

anna schwelung: kép 012

anna schwelung: kép 050

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr872527577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna schwelung 2010.12.22. 15:37:22

Köszönöm a lehetőséget, hogy albumom látható a blogon!
...de elsősorban annak örülök, hogy ezáltal mindenki láthatja, akinek akár a fizikai távolság, akár egyéb ok miatt nincs módjában személyesen megtekinteni ezt az öt gyönyörűséget.
Nem sok idő kell, hogy elfoglalják lakásukat és onnan messzire halljuk hangjukat, melyet finom kocogtatással volt szerencsém hallani.

Evaneni 2010.12.22. 18:02:48

Szeretettel gratulalok, Anna! Ez me'g karacsonyi ajandeknak is szep!
Es koszonom a kepeket!
süti beállítások módosítása