Kukázók télen - olzsi fotója

2011.05.08. 09:30 WadWanda 3 komment

Megdöbbentő valóság, avagy kaja a kukában és emellett, rengeteg szélsőséges szegénységben élő ember. (Hivatalosan az számít szélsőségesen szegénynek, akinek jövedelme a napi 1 dollárt nem haladja meg).

Olzsi fotója, egy mindennapi képet mutat nekünk, amivel gyakran találkozhatunk.

 

olzsi: Kukázók télen

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr82877034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olzsi 2011.05.09. 07:52:12

Gondolataim a "Kukázók télen" című kép kapcsán:
A képet egy többezres lakótelepen élve, az életüket ilyen formán élő és alakító embereket figyelve készítettem. A lakótelep egy megyei jogú városban van, ahol a munkanélküliség eléri a 22 %-ot és különböző okokból és indíttatásból emberek tucatjai élnek más emberek hulladékaiból. A jelenség országszerte ismert és a rendszerváltás óta tapasztalható. Előtte is voltak nehéz sorsú, lecsúszott emberek, de a közveszélyes munkakerülés jogi kategóriája és az ideológiai megfontolások miatt nem léteztek hajléktalanok és nem voltak un kukázásból élő emberek. A gazdasági helyzet változásai és a liberális szemléletmód létrehozták ezt az új létezési formát. Az okok és az idevezető utak igen változatosak. A miértek között a gazdasági és családi okok miatti kényszerhelyzet mellett szerepe van az emberi gyengeségnek, elesettségnek és a nemtörődömségnek is.
Van aki az életben maradás érdekében fordul ehhez az életmódhoz, van aki ezen az úton szerzi meg a napi alkohol szükségletéhez a pénzt, van olyan aki mániás gyűjtögető és aki kiegészítésnek tekinti az így szerzett értékeket. Deviancia és kényszerűség keveredik, de mindenképpen sajnálatos a jelenség, ez az életstílus. Különösen amikor fiatalkorúak élnek így vagy nagyon idősek, akinek a kukák közötti távolságok megtétele is nehézséget okoz. A problémát a társadalmi változások és különbségek generálták, az innen kivezető utat is a társadalom segítségével közösen, az érintettek erőfeszítésével kell megoldani.

WadWanda 2011.05.09. 14:23:32

@olzsi: Köszönöm, hogy a kép mellé, gondolataidat is megosztottad velünk!

faterphoto 2011.05.10. 07:54:55

Nem szeretem a szoció fotót a ráncos őregeget és azokakat se akik mások nyomorából élnek Ezek képek ráirányiják a figyelmet problémára .
Aminek sajnos megoldása nincsen. Viszont a hivatásos jogvédők ,aggódok,és erre alakult egyesületek jól élnek az adományokból és az állami támogatásbol És vihetik a cigányokat űdűlni!
--
süti beállítások módosítása