Séta az esőben

2011.05.30. 23:34 Réka ‎ 3 komment

Sokunk ösztönösen irtózik az esőtől. Nyúlós, nyirkos idő, a nedvesség bekúszik a ruhákon át egészen a csontig, az ég lágyan mosogatórongy-színű és a közérzetünk is pocsék. De nekem meggyőződésem, hogy az esőnek egyszerűen csak rossz a PR-je.

Minimum Gene Kelly legendás alakítása óta tudjuk, hogy az eső akár valami nagyon romantikus dolog is lehet. Mert nincs is annál jobb, mint amikor egy bögre teával melegedve, a fotelből figyeljük kint a felhőszakadást. És ki nem szeret az eső  kopogásának halk hangjára visszaaludni? 


A kalandosabb kedvűek pedig akár egy nyári bőrig ázást is bevállalnak a lehűlésért, és kacagnak, ahogy a nagy, langyos esőcseppek csiklandozzák a fejbőrüket.
Aki pedig szeret fotózni, az előbb-utóbb késztetést érez, hogy ezeket a hangulatokat képen is bemutassa. Ehhez ki kell merészkedni a "rossz időben" is. Szerencsére a legtöbb fényképezőgép némileg cseppálló, egy-egy exponálás erejéig nyugodtan kivehetjük a zsebből, kabát alól. A fények pedig, gyakori tévhittel ellentétben, ideálisak a fotózáshoz: a felhős ég szórja a fényt és kisimítja az árnyékokat, lágyítja a kontrasztot, így a színek is gazdagabbak, élénkebbek, mint a tűző napsütésben. Érdemes kihasználni a vizes aszfalt tükröződéseit, az ablakokon megülő vízcseppeket, az ellenfényes, sötét háttér előtt jól látható zuhogást, az eső elállta után pedig a tisztára mosott környezeten megcsillanó napsugarakat.
Ezzel a válogatással a nyári esős napokra ajánlok ihletet.
 

ildikoo: az első villamos...

ildikoo - az első villamos...

bonka1212: *

bonka1212 - *

Csortos Szabolcs: csz  MG 4892

Csortos Szabolcs: csz MG 4892

lamerle: eső télen

lamerle: eső télen

Zsüzsü: Felhőszakadás - bentről

Zsüzsü: Felhőszakadás - bentről

Varga Patrik: IMG 2332

Varga Patrik: IMG 2332  

vlm: Nedves séta a ligetben

vlm: Nedves séta a ligetben 

syracusa: IMG 9134

syracusa: IMG 9134  

szapetr: when the rain begins to fall

szapetr: when the rain begins to fall  

GBR61: lóg az eső lába az öböl fölött

GBR61: lóg az eső lába az öböl fölött

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr102933126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PapírKutya · http://www.lopottkerekpar.hu 2011.05.31. 23:01:22

Végre!

"új nevek", jó kis téma, lájkolva!

Veron101 2011.06.06. 22:34:24

Szia Réka!:)az esőben szaladás, a vizes fűben, sárban fehér cipővel és majóban szerintem a világ legjobb szórakozása. Az eső megtisztit lelkileg, az eső helyettünk sir, az eső nem néz le ránkesik bárkik lennénk. Lehet hogy egy kicsit túlzás de én ezért szeretem az esőt :)nagyon jó cikk
(az esőben szaladást mindenképp ajánlom, a legjobb terápia )
süti beállítások módosítása