Száguldó cirkusz - Forma1 - Magyar Nagydíj

2011.07.31. 09:36 WadWanda Szólj hozzá!

Fotózz a hétvégén akár a Hungaroringen edzést, versenyt, akár a Magyar Nagydíjhoz kapcsolható bármilyen hangulatképet és töltsd fel az Indafotóra - kedden megjelenhet a fotód a Magyar Nagydíjas válogatásunkban az index címlapon!

A feltöltéshez kattints ide, a feltöltött képet pedig add hozzá a Magyar Nagydíj gyűjteményünkhez!

Feltöltés

Gyűjtemény hozzáadás 

wikk87: Hungaroring wikk87: Hungaroring

I\\/I4R[ł: F1 Ferrari I\\/I4R[ł: F1 Ferrari

mufracsek: Életkép :) mufracsek: Életkép:)

A magyar nagydíj a Formula–1 egyik versenye, amelyet 1986 óta – megszakítás nélkül – rendeznek meg a Budapest melletti Mogyoród község külterületén található Hungaroring versenypályán. Előtte egy alkalommal, 1936-ban rendeztek Grand Prix versenyt a Népligetben, mely még nem volt hivatalos világbajnoki futam és nem is osztottak a verseny végén pontokat. Kisebb átalakítások után a pálya 2003-ban nyerte el jelenlegi vonalvezetését, amelynek hossza 4,381 méter. A verseny hossza 70 kör, vagyis a pilótáknak 306,67 km-t kell teljesíteniük, amely távot körülbelül 110 perc alatt lehet megtenni. A kétórás időhatár életbe léptetésére eddig egy alkalommal, 1986-ban volt szükség, akkor egy körrel a verseny tervezett vége előtt intették le a futamot. Az egyetlen esős körülmények között futott verseny a 2006-os volt. Mind az időmérő edzésen (1 perc 19,146), mind pedig a versenyen futott (1 perc 19,071) legjobb köridő Michael Schumacher nevéhez fűződik, aki 2004-ben állította be a pályacsúcsot. A legtöbb pole pozíciót (7) és a legtöbb győzelmet (4) is a hétszeres világbajnok szerezte, Ayrton Senna háromszor nyert a magyar nagydíjon. Szűk pályaszakaszai és éles kanyarjai miatt nehéz az előzés, ezért a Hungaroringet a monacói városi pályához szokták hasonlítani.

A 2008-as versenyen bejelentették, hogy a nagydíj szerződését 2016-ig meghosszabbították.

Espíritu: Budapest látkép

Espíritu: Budapest látkép

popcornplayah: .. popcornplayah:Jeges éjszaka

Réka: A város királynője Réka:A város királynője

Wiesner: Varosliget Wiesner:Városliget Warkas: Jó reggelt Budapest! Warkas:Jó reggelt Budapest! balmos: Szmogos Budapest balmos:Szmogos Budapest petermohai: Nemzeti hajó petermohai:Nemzeti hajó torobala: budapesti alkony II torobala:budapesti alkony II

lamerle: Buda lamerle:Buda skraby: Lánchíd skraby:Lánchíd pol-lines: Dunapesti látkép 1 pol-lines:Dunapesti látkép 1 kreashot: látkép kreashot:látkép DeCcArD: P13502401 DeCcArD:Emlék

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr363106508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása