Fogyatékos Emberek Világnapja - december 3

2011.12.03. 11:11 WadWanda 2 komment

kphoto: vágyakozás

kphoto: vágyakozás

Az ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira, ebből az alkalomból világszerte számos rendezvénnyel, eseménnyel igyekeznek felhívni a figyelmet a fogyatékos emberek helyzetére.
Az ember igazából csak akkor tud hálát adni a sorsnak azért, hogy egészséges, akkor tudja igazán értékelni testi épségét, amikor szembetalálkozik azokkal a személyekkel, akikkel nem volt ennyire kegyes a sors.
A fogyatékosság amikor egy személy érzékszervi, mozgásszervi, értelmi vagy kommunikációs képességei számottevően elmaradnak az emberek átlagától és ez a társadalmi életben való részvételét jelentősen akadályozza.

Életük nem kevesebb, és nem több, egyszerűen más, másfajta emberi élet, amit ŐK sok esetben egészségesebben élnek meg mint egészséges embertársaik, erre jó példa a Gördülő Tánccsoport "Rengeteg tévhit alakult ki a sérültekkel, kerekes székesekkel kapcsolatban. Teljesen normálisnak mondható reakció, hogy az ember fél az ismeretlentől, a másságtól, még ha az valójában nem is okoz számára semmilyen hátrányt."

Tallózás fillka fotóiból:

fillka: 1 DSC 3304 resize

fillka: 1 DSC 3339 resize

fillka: 1 DSC 3426 resize

fillka: 1 DSC 3731 resize

fillka: 1 DSC 4020 resize

 

További fotók az Indáról:

fenyvik: IMGP2018 800x536

fenyvik: Segítő kutyák

fenyvik: IMGP2038 800x522

fenyvik: Segítő kutyák

Együtt, egymásért!: 6

Együtt, egymásért!

Együtt, egymásért!: 4

Együtt, egymásért!

bodorpeter: fél kézzel, félúton...rendületlenül

bodorpeter: fél kézzel, félúton....rendületlenül

"A WHO adatai szerint a világon kb 650 millió ember él valamilyen fogyatékossággal. Ez óriási szám ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk ezeket az embereket. Az lenne a jó, ha nem csupán az évnek ezen az egyetlen napján figyelnénk rájuk, hanem mindig." Remélem a poszt is kicsit segítség hozzá, figyeljünk Rájuk, segítsük Őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr163431390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkezsuzsa 2011.12.03. 15:56:34

Meghatódtam, hogy ilyen nap is van.
Férjem, 25 évesen került a kerekes székbe egy munkabaleset után.
Ennek most már jó 50 éve!!!
Nem egyszerű, de így is érdemes élni!

Jungfrau 2014.01.10. 19:28:00

Kiváló fotók!Grt!
Örömmel látom,hogy többen gondolunk társainkra.Legyen így a mindennapokon is.
süti beállítások módosítása