Tihanyi levendulamező

2013.06.12. 13:46 Hargita Nándor 2 komment

Június végén virágzik a levendula, ami nagy mennyiségben ugyanolyan gyönyörű mint a repce - csak sajnos kevésbé elterjedt. Sokan tudják, de még többen nem, hogy a Tihanyi félszigeten van egy nagy levendulamező - története a Wikipedián olvasható - amire már kb 3-4 éve felhívta a figyelmem Moon kolléganőm, de végül nem szerveztem oda fotózást, sőt, végül magam sem tudtam elmenni.

torobala: levendula mezőn

Most szólok nektek, hogy nézzétek meg, torobala fotójából kiindulva hamarosan itt az ideje a virágzásnak, aki arra jár és levendulamezőt fotóz, töltse fel az Indára a képeit, július első hetében csinálok belőle egy válogatást!

Feltöltés: Tihanyi levendulás

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr455357357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torobala · http://vanguard-photo.hu/ 2013.06.12. 15:43:56

sziasztok!
egy kis plusz info: a levendulák virágzása idején van a Levendula Fesztivál a tóparton: www.programturizmus.hu/tdestination-levendula-fesztival-tihany-balaton.html - érdemes elmenni rá. aki nem szervezett csoporttal megy megnézni a mezőt (az újat), legyen szíves ne tépjen a levendulákból (így is épp elegen fognak...). jó fotózást mindenkinek!

2013.06.12. 22:43:24

A Balaton környékén a turisták egyik kedvelt célpontjának számít a tihanyi bencés apátság. Az apátságot I. András alapította Szűz Mária tiszteletére. Az alapítót az apátság altemplomában helyezték végső nyugalomra. Sírja az egyetlen eredeti helyén megmaradt királyi sír. A monostor alapítólevele a benne található magyar szavak révén a legrégebbi magyar nyelvemlék. A tihanyi apátság működésének évszázadokon keresztül meghatározta a környék oktatási struktúráját, de a levendulaolaj készítésével és annak értékesítésével világhírnévre is szert tett.
süti beállítások módosítása