Indafotó ráncfelvarrás - van képünk hozzá

2014.10.17. 17:07 Leni 24 komment

Most, hogy az index.hu már mindennél jobban követhetőbb, az indafoto.hu sem maradhat le.

Ráncfelvarrtuk! Nem kicsit. Nagyon! Kész még nem vagyunk. De vannak eredmények. Ezt most megmutatjuk.

Komolyan gondoltuk, hogy minden a képekről kell szóljon!

Shoot 2014-10-17 - 16.12.53.png
Nagyobb képek már a nyitón. Ahová a szép és nagy indafotós képekből válogatunk a jövőben is folyamatosan. És megmutatjuk az érdekesnek ítélt képeket is.

Shoot 2014-10-17 - 16.49.05.png

Nagyobb képek az indafoto.hu oldalain. A követett profilok képei a balhasábban külön szekciókra bontva követhetők. Jobb hasábban a profilod utoljára kezelt albumait azonnal eléred, hogy megmutathasd másoknak akár mobilon, akár tableten is. Kicsit lejjebb kerültek a kedvet és nézett képeid - cserébe jóval nagyobban.
És, hogy ne legyen vége soha az oldalnak itt is böngészhetőek az érdekes képek.

Igyekeztük egységesíteni és modernizálni a formavilágot.

Reméljük tetszik. Folytatjuk, hogy mobilon is jól nézzen ki.

Észrevételeket várjuk a kommentekben, ill. a megszokott csatornákon. Fotózzatok és ne feledjétek: minden a megosztással végződik! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr566802859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.10.17. 17:46:03

Hol van most feltüntetve ez a blog az Indafotó személyes nyitólapján? Talán én nem látom?
Bár követésre rögtön bejelöltem és így azonnal értesültem a friss infóról, de talán egy figyelemfelkeltőbb hely nem lenne rossz. Már amennyiben az eddigieknél forgalmasabb tevékenység zajlik majd rajta... : )

Leni 2014.10.17. 18:11:50

@Nagy István.: Sehol, hiszen ott a képek a fontosak. Terveink szerint majd értesítés jelenik meg az dashboardon is, ha itt új érdekes tartalom jelenik meg.

szabolcsfoto · https://www.facebook.com/SimoSzabolcsPhoto 2014.10.17. 22:08:16

Nagyon tetszik, szép lett és könnyen megszokható a régi után, hisz alapvetően a felépítése maradt.
Az is tetszik, hogy a képek böngészésénél mindenki legújabb képeit és az összes létező gyűjteményt is láthatom.
A blogot én is egyből hiányoltam :S

Leni 2014.10.17. 23:07:54

@szabolcsfoto: kosz az eszrevetelt. Addig is nyomj egy kovetest, es az index cimlapon is alertel neked majd az indafoto blog ;)

DosaAndras 2014.10.19. 20:56:36

Hirtelen azt hittem, hogy a flickr-re léptem be... ;)
@Leni, az érdekes képeket teljesen automatikusan válogatja egy algoritmus, vagy van benne valami manuális dolog is?
Esetleg a #küldetés dolgot nem akarjátok folytatni? Jó kezdeményezésnek indult, de hamvába holt ;)

vlmworld · http://www.vlmworld.com/ 2014.10.20. 17:52:09

Érdemes lenne a felületet nem 1024 pixeles monitorra szabni, mert a keskeny kinézet már elég idejétmúlt. A képrendezőben pl. 3 oszlopban láthatók a képek, így a monitor 2/3-a kihasználatlan.
Ízlés dolga, de szerintem a háttérként szolgáló fotó lehetne kevésbé konkrét.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.10.20. 20:58:46

Szerettem volna én is összetéveszteni a Flickr-rel, de ez az élmény most (még) elmaradt... : )
Ráncfelvarrás helyett inkább szívesebben láttam volna egy új alapokon nyugvó felhasználóbarát és vonzó ruhába bújtatott Indafotót. Ami legyen egyszerű, egységes és átlátható, a dashboardról a legtöbb lényeges tartalom egy klikkel elérthető és látható legyen. +1 kihasználja a teljes oldal felületet. Bár gondolom, hogy a teljes felületes kapacitás a Blog.hu séma miatt itt sem jöhet szóba. Szerintem a régi verzióhoz képest kissé körülményesebb lett. Amit eddig a "műszerfalról" leolvastam, most muszáj napjában többször is klikkelgetnem pl. az Aktivitásra. Rendezetlen hatást gyakorol a belépőre a dashboard kinézete és elrendezése. Sok esetben a legnagyobb kép előnytelenül jelenik meg, de igaz lehet a kisebbekre is. vlmworld hozzászólásával egyetértek. Néhány nap elteltével egyelőre csak ennyi, de maradt még néhány észrevétel. : )

oldfir3e 2014.10.21. 08:39:59

Az új dizájn mindig tartogat meglepetéseket. Igaz, nagyobb méretben láthatók a "Képeim" opciónál az indexképek, de elveszett az eddig alattuk megjelenített infó (látogatottság, címkék). Nekem előnyösebb volt, hogy több (bár kisebb) indexképet láttam. Az "Aktivitás" opciónál egy számjegynyi hely lemaradt a lap jobb szélénél. így a tényleges aktivitásnak csak egytizede olvasható le a lapról. Van még hasonló, ellentmondásos ötlete a T. Stábnak? Vagy örüljünk az ingyenhelynek, s fogjuk be a befogandót?
Nem kellene mobilra optimalizálni a külsőt! Aki fotókat akar nézegetni és az Indán, az üljön le az otthoni gépe mellé, egy méretes monitorhoz. Ez a véleményem.
Legnagyobb veszteség az információ magáról a képről és - természetesen - fogadtatásáról is.
Eszement fejlesztésnek tartom ezt az irányt.

szabolcsfoto · https://www.facebook.com/SimoSzabolcsPhoto 2014.10.21. 10:33:34

Eltűnt a komment törlése lehetőség a képek alatt :)

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.10.21. 12:25:49

Eltűnt a csere, illetve törlési lehetőség a gyűjteményekből is! : )

Leni 2014.10.21. 15:03:59

Sziasztok, köszönjük az észrevételeket. Igyekszünk mindenre hamarosan reagálni.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.10.21. 19:16:43

Reméltem, hogy az új módiban már nem kell többszörösen lépcsőzni ahhoz, hogy eljussak néhány kipécézett lapra az Indafotó belül! Nos, ez nem változott! Pl.: Belépés > Böngészés > Érdekes képek > Képek időrendben > betöltve. Mindezt 3 helyett 1 klikkel a lenyíló ablakok segítségével ellehetne érni közvetlenül a dashról. A sajnálatosan megnövekedett betöltési idő is rövidülne a két felesleges ugrás kiiktatásával. Így például a Böngészés címszó alá (lenyíló ablakban) besorakozna a többi aloldal direkt linkelés lehetősége és a többinél is így tovább.
Nekem úgy tűnik, mintha a kis és közepes képeket rosszabb minőségben láthatjuk viszont, mint előzőleg. Azokat is zömében csonkítva...

torobala · http://vanguard-photo.hu/ 2014.10.22. 23:23:27

Sziasztok! Én örülök a változtatásnak, de van 1-2 dolog, amit én sem értek:
- több kép feltöltése esetén a képek nem időrendbi sorrendben rendeződnek, ami elég zavaró még mindig. igaz, lehet őket rendezni albumon belül, de a 'Képeim' fül alatt még mindig rossz sorrendben vannak. Mi alapján rakja sorrendbe a 'gép' a képeket feltöltésnél?
- egyetértek vlm-el, a szűkített képernyő az első dolog ami szemetszúrt és nem igazán értek... tudom, hogy nehéz dolog megoldani a képek hálózatos elrendezését, de ha már így sem tökéletes a rendszer (a képek oldalai le vannak vágva) akkor nem lehetne szélesebb az egész?
- mikor a saját képeimet vagy mások képeit nézegetem (összes képet), a baloldalon lévő 'Albumok' sáv aránytalanul széles a képekhez képest, és így kicsit feleslegesnek is érzem. Bőven elég lenne a fül/link az oldal tetején. Nem kéne a képektől elvenni a helyet.
- akármennyire egységes színű a háttérkép, mi a funkciója, ha nem látni? az 'Albumok' sávval a jobb oldalon, és a keskeny hellyel a képeknek, engem inkábbb zavar az oldal elrendezése és kaotikus benyomást kelt (a nagy négyzetes hirdetésről már nem is beszélve)

A nyitó oldal viszont kellemes megleptés volt - jó látni a követett emberek friss képeit egy helyen, rendezve, az érdekes képekkel együtt, melyek talán több napi nézettség/kedvencelés eredményeként jelennek meg.

Remélem sikerül majd tökéletsíteni az oldalt! Hajrá!

padorjan 2014.11.01. 17:27:36

Jelenleg annyira karbantartás van, hogy csak belépve látható az oldal? Csak konkrét képet lehet megosztani, mert minden más esetben karbantartásra hivatkozik. A főoldalon a kereső meg nem is létezik, csak a főoldali képek egyikére rákattintva jön elő, bár sok haszna így sincs.

Leni 2014.11.05. 09:32:52

@padorjan: Hello padorjan! Ha észreveszed, hogy karbantartás van, az azért lehet, mert karbantartás van. Ha hibát találsz a rendszerben, akkor azt legegyszerűbben a hibajelentőben tudod továbbítani felénk. Az indafotón egyébként igen, elsősorban képet lehet megosztani. Persze, profilt és albumot is likeolhatsz jelenleg - ami egyenértékű a fb-s megosztással.
A nem belépett - azaz kilépett főoldalon valóban nincs kereső. ha leírod, számodra miért is lenne ez fontos, örülnénk neki. Az, hogy a keresőnek nem érzed hasznát egyrészt sajnáljuk, másrészt nyilván attól is függ, hogy milyen és mennyi képnek adunk tárhelyet. Vigasztaljon az, hogy még a Te képed is lehet címlapos ;)

Leni 2014.11.05. 09:33:58

@Nagy István.: Hm, érdekes usecase amit leírtál. Elgondolkodunk azon, hogy miéként is lehetne ez felhasználóbarátabb.

Leni 2014.11.05. 09:36:20

@Nagy István.: Szia, elvileg ezt már szereltük. Ha még mindig tapasztalod a hiányosságot jelezz kérlek.

Leni 2014.11.05. 09:39:53

@szabolcsfoto: Hú, szerintünk nem tünt el. Belépve ott kell, hogy legyen. Ha mégis, kérjük jelezz vissza.

Leni 2014.11.05. 09:49:19

@torobala:
- feltöltés rendezés probléma felvetés teljesen jogos, már nekünk is szemet szúrt.
- szűkítést - nem teljesen értem, mert mi másik oldalról közeltítünk. Jelen fázisban nem volt módunk több oldalméretre optimalizálni - nem volt rá időnk. De igyekszünk a jövőben erre is ügyelni.
- képoldali felvetések - a képoldallal eremben még nem foglalkoztunk csak faceliftet kapott. Annyit ígérhetek, hogy a terveink szerint a lehető legnagyobban lesz látható a kép - persze nem akkorában, mint a mostani #nagykep oldal, amit a kép közepére kattintva értek el, de majdnem.
- háttérkép - mi szeretjük, hogy kicsit változik a háttér.
Kösz az észrevételeket, igyekzsünk mindet megfontolni.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.11.05. 19:25:58

@Leni: A gyűjteményekből való törlés lehetősége még mindig nem változott! A kuka már megvan, de használhatatlan! Nem lehet törölni és így ezáltal cserélni sem!

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.11.05. 20:58:28

@Leni: Miért kellett "feláldozni" a képek minőségét főleg a kisebb fotókon? Minél kisebb az eredeti méret, annál jobban "zoomolva" vannak elhelyezve! Miért nem lehet a teljes eredeti felületében látni a képeket, például a téglásított képfolyamokban? Miért lett a régihez képest felhasználóbarát ellenes a "Keresés" funkció? Miért nem lehet például a "Képeim" mappa kattintásra vagy kurzor ráhelyezéssel (még nem létező!) lenyíló ablakába behelyezni (az "Albumaim" mellett) a "Gyűjteményeim" és az "Aktivitások az elmúlt 30 napban" aloldalakat? A hirdetés miatt? A hirdetést ellehetne rakni a dashboard nem létező fejlécére és az így felszabadult egyharmados hasábbal meglehetne növelni az értékesebb képfolyam felhozatalt. Így egy rendezettebb és nyugalmasabb hatású oldal figyelne ránk. Így ellehetne mondani, hogy a képekről szól minden! A "Böngészés" mappa lenyíló ablakába sorakozna az "Érdekes képek", "Képek időrendben", "Kommentek száma szerint", "Kedvencek száma szerint", "Gyűjtemények", Címkék". A "Kedvenceim" alá a "Kedvelt képeim", "Kedvenc képeim", "Kedvenc fotósaim". Persze ez csak egy laikus elképzelés. Nem tudhatom-tudhatjuk, hogy az Indánál mit lehet és mit nem. Ez az új verzió nálam nem jött be, sőt...

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.11.06. 10:16:34

Helyesbítem: A fejléc feletti (még) nem létező borítóképre gondoltam!

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2014.11.07. 10:32:07

@Leni: Gyanús, felettébb gyanús, hogy nem működik a blog értesítési cucca, mert nincs párbeszéd! Kérdezek és nem kapok értelmes időn belül válaszokat! : )

solio 2014.11.09. 22:09:17

Leni: azt kérdezném, hogy a böngészőbe hogyan választódnak ki a képek?
Van, amikor valóban a "kevesebb több", de ez a korábbiakhoz képest véleményem szerint túl kevés, sőt kifejezetten rontja a feltöltési kedvet, hogy ilyen kevés fotó kerül a böngészőbe. Értem, hogy a minőséget kell kiemelni, de azért szerintem ennél több minőségi fotó kerül fel napi szinten. Ugyanezt gondolom a háttérképekkel kapcsolatban is, miért ilyen kevés a beválasztott fotó? Olyan jó lenne olvasni a koncepciótokról, mert akkor legalább értenénk a változásokat...
süti beállítások módosítása