Napiképek

2011.09.05. 10:32 m.kata 246 komment

arcsikex: Eladó ház

arcsikex: Eladó ház

hi69: hajnali igéret

hi69: hajnali igéret

hombre: EPPUR SI MUOVE

hombre: EPPUR SI MUOVE

shep: üres

shep képe

kartonfarkas: A másik oldalról...

kartonfarkas: A másik oldalról...

jupiter-8: Csillagnéző 1.

jupiter-8: Csillagnéző 1.

kreashot: ... négy kerék

kreashot: ... négy kerék

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr833203626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tacsi világa 2011.10.01. 09:54:26

@tacsifoto: Mityu, Neked is ugyanazt válaszolom most, mint vlm-nek.
Délután visszatérek a témára.

Tacsi világa 2011.10.01. 09:56:23

@Mityu: Úgy látszik, már kívül vagyok az elmémen, mert saját magamnak válaszoltam.)

De most helyesbítek: Mityu, Neked is ugyanazt válaszolom most, mint vlm-nek.
Délután visszatérek a témára.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.01. 10:42:06

@Mityu:
"De ki mondja meg, hogy mi a jó?"
Nándi, vagy akit ő megbíz.
Lehet kritizálni az ízlését, de ő itt a főnök, valamint vannak jól leszabályozott felhasználási feltételek.
Ezzel most nem Nándit akarom védeni, de ha az Atyaúristen döntene a képek minőségéről, akkor is lennének páran, akiknek nem tetszene.
Tény, hogy Nándinak néha közénk kéne csapni, és határozottabban kellene dönteni bizonyos esetekben.

Mityu Addideapénzt kft LE 2011.10.01. 11:02:37

@vlm_:

Az eddigi történésekből levonható tanulság azért az, hogy a hozzá nem értés az egyértelmű. Attól, hogy a "főnök" mondja még nem biztos, hogy jó is lesz.
Egyik kedves barátom dekorstúdióba dolgozik. Ugyan ez a rendszer megy, amit felvázoltál. A Főnök ha megmondja, aztán ember legyen a talpán aki helyrehozza amit elk... elbaltázott. Kb. ugyan ilyen a munkahelyi légkör. Csapatmunka teljes hiánya, s ha a "főnökön" múlna egy méter megrendelés nem sok, annyi nem lenne. A kulcsemberek egy része már dobbantott, a másik része meg a közeljövőben fog.
Lehet itt nincs főnök-beosztott viszony, de nem tartom jó hozzáállásnak, hogy majd a főnöktől várom a parancsolatokat. A varázsszó a csapatmunka. :)

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.01. 13:40:26

@Mityu: Szerintem azért nem jó a hasonlat, mert míg a munkahelyen ti tudjátok korrigálni a főnök hibás döntéseit, itt erre nekünk nincs lehetőségünk. Bármit szeretnénk a főnök munkája kell hozzá. Mi itt bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk lefektetni az új szabályokat.
Nem véletlen, hogy Nándi nem szól bele a mostani csevejbe, nem akar változtatni.
Szerintem :)
Éppen ezért javaslom, hogy ezt a témát most már ne bogozzuk tovább, nem látom értelmét.

Mityu Addideapénzt kft LE 2011.10.01. 17:43:31

@vlm_:

Majd egy fél év múlva újra feltesszük ugyan ezt a lemezt, valami hasonló szituációba, s ugyan erre a megállapításra jutunk. Amúgy teljesen jogos a meglátás. S megint csak arra a megállapításra kell jussal, hogy egyvalamire jó ez az egész. Olyan hibának tekinthetem , melyet más követ el, s tanulhatok belőle.
Tudod, igen sokszor megtapasztalom azt az arany igazságot, hogy tanulj mások hibáiból, mert olyan sokáig nem élsz, hogy mindet elkövesd. :)

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.01. 19:03:21

Egyetértek :)))
Bár... nem tudom melyik rosszabb: egy témával kapcsolatos 265 elégedetlen hozzászólás, vagy napokig egyetlen véleményt sem generáló válogatás... :(

Mikrobi89 2011.10.01. 19:56:06

@vlm_: Lehet rosszakaró vagyok, de speciel élvezem hogy van valami az indán amit szeretek olvasni és várom a hozászolásokat :D

kreashot 2011.10.01. 21:40:01

@Evaneni: A gyűjteményről szóló mondatot tényközlésnek szántam, nem kritikának. Egyébként nem szólnék bele a gyűjtemény feltételeibe, mert fogalmam sincs, milyen időtartam lenne ideális.
A "sípálya-típusú" megkülönböztetést nem tartom szerencsésnek: ki dönti el, hogy ki "melyik pályára" való? Ki szabja meg a feltételeket, ami alapján pl. magunkat be kéne sorolni? És még sorolhatnám a kérdéseket.
Nekem pont ez a nagy, széles, valódi(?) demokrácia(szerűség), a változatosság, a színesség tetszik, ami a feltöltés és az Indafotón tartózkodás során megvalósul. A válogatásnál sem tartom tragédiának a be-becsúszó nem kiváló képeket, és azt sem, ha ezen nem kiváló képek alkotói esetleg az indokoltnál büszkébbek magukra. Ha átverik is magukat, én annak örülök, hogy van pár jó napjuk, hetük, úgyis egyre több "feketeség" omlik ránk, jön velünk szemben stb.

Tacsi világa 2011.10.02. 07:21:32

@kreashot: @kreashot: osztom a véleményedet. Tényleg nem várható el, hogy saját magunk soroljuk be a képeinket. Ha már saját magunknak sem tetszik, akkor mit várunk másoktól?

Tacsi világa 2011.10.02. 07:23:23

Más témára térnék át: egy vezetőt ne csak bíráljunk, hanem minden erőnkkel és képességünkkel, ne adj’Isten tehetségünkkel támogatnunk is kell. Már csak azért is, mert ennek a közösségnek a tagjai vagyunk, és elemi érdekünk, hogy jól működjön és sikeres legyen az oldal. Ez pedig csak összefogással lehetséges. Ha a vezető kiír egy pályázatot, akkor lehetőleg minél több indásnak részt kéne venni benne.

Amikor utoljára megnéztem a Wiki képeket, sok jó fotó is van közte, de a legfeltűnőbb az volt számomra, hogy sok jó fotós távol maradt. Miért? Nem ördögtől való dolog a Wikipédiát ellenszolgáltatás nélkül támogatni. Ez egy internetes világmozgalom, ami nagyon hasznos. Miért ne lehetne pár képpel hozzájárulni? Nem csak az eredmény fontos, hanem a részvétel is Ha még többen neveztek volna be képekkel, még jobb lenne a színvonal. De azt nem lehet sommásan mondani, hogy úgy rossz az egész, ahogy van. Igenis sok jó kép is van a felhozatalban.

Vagy itt volt a Magyarország egy napja: arra is lehetett volna benevezni. Még szórakoztató is volt, és egyáltalán nem volt zavaró a napi feladatok ellátásában. Ott is hiányoltam sok kedvenc fotósom képeit. Oda miért nem? Az lenne a legnagyobb segítség Nándi számára, ha az ilyen dolgokban mindenki, aki tud aktivizálná magát.

Nagyon kéne egy-két moderátor, akinek elsősorban nem a bírálat lenne a fő feladata, hanem az indás tagok eligazítása, tájékoztatás, az elfajult dolgok moderálása, netán békekövetként is közvetíthetne. Majd minden internetes oldalon ezt maguk az oldal tagjai vállalják el

Tacsi világa 2011.10.02. 08:23:49

@Evaneni:

Idézet Éva hozzászólásából (csak azért, mert már olyan messze fent van a hozzászólás, és ne kelljen keresgélni)

„Az, hogy milyen korulmenyek kozott keszult a kep, milyen nehezsegeket kellett lekuzdeni az elkeszultekor, jo sztorik egy csesze tea mellett, de nem tudod a kep aljara odairni, hogy 10 m-t csusztam a hatso felemen le a patakba ezert a kepert ...) Es ha az indan oda is irod, mondjuk meg oszinten, a barataidon kivul esetleg mast nem erdekel.”

Éva, ezzel a gondolatoddal nagyon nem tudok egyetérteni. Ha ez tényleg így lenne, akkor nem készülnének werkfilmek, nem fotóznák a fotóst stb. Vannak olyan tévécsatornák, amelyek ilyen felvételekből és filmekből élnek. Hogyan készült? Nincs is izgalmasabb, mint megnézni, ahogy egy barlangász fotóst egy másik lefotóz. Vagy a természet világát fotózó fotós milyen trükkökkel közelíti meg a vadat, milyen kockázatot vállalt egy felvételnél. Vagy amikor az életét kockára tevő haditudósítót fotózzák….

Sorolhatnám……

n.Gyuree · http://ngyuree.com 2011.10.02. 11:53:21

@tacsifoto: Miért marad távol a sok jó fotós? Nézd meg a képeket... Rájössz. Nem vitát akarok szítani, de gondoltam rá, sőt, ki is írtam a nagytétényi műemlékeket, hogy elmegyek, aztán vágigfotózom nekik. De a fekvő képet fel nem állító, a nagyon csúnyán zavaróan ferdén fényképezett, nézhetetlen képek mellé minek tegyem fel a sajátom? Aztán majd megkapom, hogy egy olyan kiírásra, ami a "legyen róla kép" kategóriába tartozik miért az én agyonfotosoppolt szarom került be és miért nem az övé, ami környezet és színhű. Ezért. Majd a zsűri válogat, lesz miből, ahogy elnéztem. De nem biztos, hogy könnyű lesz.

Igen, a vezetőt nem csak bírálni kell, hanem segíteni is. Ezt hangosabban mondd, hogy azok is meghallják, akiknek rossz a füle. És azt is hangosabban mondd, hogy bírálni és nem követelőzni. Mert a bírálástól ihletet kap, a követelőzéstől meg belefásul.

Evaneni 2011.10.02. 16:31:51

@lamerle: mindenben igazad van,de hidd el, sokan a joszandeku megjegyzest (nem is kritikat) sertonek veszik.

Evaneni 2011.10.02. 16:33:51

@Mityu: aruld mar el legy szi, melyik weboldalon vagy admin.

Evaneni 2011.10.02. 16:56:45

@tacsifoto: "osztom a véleményedet. Tényleg nem várható el, hogy saját magunk soroljuk be a képeinket. Ha már saját magunknak sem tetszik, akkor mit várunk másoktól? "

Ha neked sem tetszik, miert teszed fel:)
Ugy gondolom, hogy van egy folyamat, amin vegig kell menni, hogy el tudjuk donteni,szalonkepesek-e a fotoink.

Nem sertodunk meg a megjegyzeseken, amiket olyan fotosok kozolnek,akiknek a kepei Neked is tetszenek vagy hozzaerto "szagu" hsz-eket irnak masok kepei ala.

So"t. A fejlodes erdekeben vallalni kellene a megmerettetest, legalabb ezen a szinten.

Nem azert kedvencelunk kepeket, mert baratunk az illeto vagy jopofa vagy mert o is kedvenceli a mi kepeinket.
Ilyenre szazaval tudok Neked peldat irni. Ez az "edibedizes", amirol Mityu is irt es nagyon fals iranyba teszi a dolgokat.

Sok kepet nezunk meg.Olvasunk,muveljuk magunkat. Kiprobaljuk, nekunk sikerul-e olyan kepet csinalni, amire masok azt mondtak, hogy jo.
Ha nem, akkor maradunk a zold palyan es a palyaszelrol csodaljuk a fekete palyan szlalomozokat.

Nem akartam mar hozzaszolni, de a fenti megjegyzesed miatt megtettem.

Evaneni 2011.10.02. 17:03:02

@tacsifoto:"Éva, ezzel a gondolatoddal nagyon nem tudok egyetérteni. Ha ez tényleg így lenne, akkor nem készülnének werkfilmek, nem fotóznák a fotóst stb. Vannak olyan tévécsatornák, amelyek ilyen felvételekből és filmekből élnek. Hogyan készült? Nincs is izgalmasabb, mint megnézni, ahogy egy barlangász fotóst egy másik lefotóz. Vagy a természet világát fotózó fotós milyen trükkökkel közelíti meg a vadat, milyen kockázatot vállalt egy felvételnél. Vagy amikor az életét kockára tevő haditudósítótt"

Nem baj:). De ket malomban orlunk. En elsosorban arra ertettem a megjegyzesemet, amikor valaki a kep hibait kendozi a mogotte levo sztorival.
(Osszecsipkedtek a szunyogok, azert nem tudtam fokuszalni)
Ha valaki(k) errol szeret sztorizgatni, az nem fotos beszelgetes.

A"hogyan keszult" filmek es a fotok fotosokrol...ez mar egy masik tema.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.02. 17:10:19

@tacsifoto:
"Amikor utoljára megnéztem a Wiki képeket, sok jó fotó is van közte, de a legfeltűnőbb az volt számomra, hogy sok jó fotós távol maradt. Miért?"

Ha megnézed a képeket, akkor egyértelmű.

Elkeni a lényeget, ha azt gondolod, azért gyenge a felhozatal, mert egyesek távol maradtak.
Elárulom: azért gyenge, mert akik indultak, nem tudnak fotózni.
Én már egyszer tettem egy nagyképű megjegyzést itt és botrány volt belőle, pedig most is úgy gondolom.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.02. 17:12:36

@Evaneni:
"amikor valaki a kep hibait kendozi a mogotte levo sztorival"

Egy ilyenre határozottan emlékszem, el sem tudnám felejteni. :(
valami árok, meg oszlop...

Evaneni 2011.10.02. 17:27:30

@n.Gyuree: itt van az ars poetica
"A pályázatnak azonban nem csak a legjobb műemlékes fénykép megtalálása a célja, hanem a hazai műemlékállomány lefedése szabad képekkel. A pályázat előtt legfeljebb pár tucat műemlékhez állt rendelkezésre szabad kép, ami a szabad tudásgyűjtemények (pl. Wikipédia) illusztrálhatóságát erősen korlátozta. Ha már minden műemlékhez lesznek képek, akkor lehet kizárólagosan a minőséggel foglalkozni ;)"

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.02. 17:47:26

"Ha már minden műemlékhez lesznek képek, akkor lehet kizárólagosan a minőséggel foglalkozni"
Na ezért tart itt az ország, mert ez az általános gondolkodás. Nem a minőség a fontos, hanem a mennyiség.
Szégyen.

Puffancs1 2011.10.02. 18:18:43

Sziasztok!
Olvasva a hozzászólásokat sok mindenre lenne véleményem - de ami leginkább foglalkoztat, az a "tyúk vagy a tojás szindróma". Lehet, hogy sok mindenben igazatok van a minőséggel kapcsolatban - de ha "direkte" távol maradtok az ilyen gyűjteményekből, mint a Wikimonuments, az valószínűleg csökkenti az átlagszínvonalat, azaz a jóslat önbeteljesítő.
Magyarországon több mint 3000 műemlék van, s amelyről nincs szabad felhasználású fénykép, az "kimarad".
Persze, lehet mondani, hogy ez nem a mi dolgunk, és így igaz - mi csak segíthetünk egy-két képpel: amelyek nem tökéletesek...

Mikrobi89 2011.10.02. 18:33:04

@tacsifoto: "Nincs is izgalmasabb, mint megnézni, ahogy egy barlangász fotóst egy másik lefotóz."
Fura dolgokra izgulsz fel, szerintem ennél a fotós művészi képe sokkal többet ér. Mér számít hogy a fotós a fotó elkészültéhez mit csinált, esetleg mit vetett be. A kész kép szerintem többet mond minden szónál.
Mert lehet hogy az életét is kockára teszi valaki, de a képből nem lesz semmi értékelhető akkor mi értelme?

Mikrobi89 2011.10.02. 18:42:21

@tacsifoto: "Ha veszélyes helyen szeretnék fotózni (például amilyen az Ikvahíd alatt volt) a fiam kérdezés nélkül lemászik, felmászik és kérdezi, mit, hogyan fotózzon. És elkészíti az én irányításommal. Nem vitázik, hogy ezt így kéne meg úgy kéne, ő így csinálná, meg úgy csinálná"
Ez már akkor se a te fotód :) nem te csinálod, nem kötelező veszélyes helyen fotózni attól nem lesz jobb egy fotó. Ennyiből én is megkérhetnék valakit aki felmegy a Himalájára és fotózz nekem, de úgy hogy elmondom mit merre hogy fotózzon, én meg feltöltöm és faxa lesz :)) milyen jó képeim lesznek. Ez nem így megy...

Tacsi világa 2011.10.02. 19:02:25

@n.Gyuree: A részvétel a legfontosabb, nem az eredmény. Hátha éppen a Te fotódat választják ki legmegfelelőbbnek. nem számít, hogy hányan indulnak, hány ferde, meg béna fotó lesz. lényeg, hogy én megtegyem a magamét. Eddig még nem tettem fel fotót, de rájöttem, hogy még a saját házunk is bent van és az utcánk szinte összes háza. Szerdától lesz szabad időm, bizony végig fotózom, igyekszem jól csinálni, de ha a színvonal alacsonynak találtatik nálam (ami valószínű) azt se bánom, én megtettem a magamét, max. könnyűnek találtattam.....

Tacsi világa 2011.10.02. 19:11:29

@n.Gyuree:

Idézet Tőled (a keresgélés elkerülése érdekében)

gen, a vezetőt nem csak bírálni kell, hanem segíteni is. Ezt hangosabban mondd, hogy azok is meghallják, akiknek rossz a füle. És azt is hangosabban mondd, hogy bírálni és nem követelőzni. Mert a bírálástól ihletet kap, a követelőzéstől meg belefásul. "

Egy vezetőt sohasem bírálni kell, hanem javaslatokat adni neki, ez után minden erővel támogatni kell, hogy a javaslatok megvalósulhassanak. Ez alapvetés. Ez nem tévesztendő össze a politikával, az egy másik dolog.

Tacsi világa 2011.10.02. 19:23:42

@Evaneni: Éva, az indafotó nem egy életpálya, meg fejlődés, meg előrehaladás, és vállalni kell a megmérettetést stb. Ez egy fotómegosztó, ahol az amatőr fotósok feltölthetik a képeiket. Aki igényli a bírálatot a fejlődés érdekében, az megtalálja a módját, aki nem, azt hagyni kell. És miért ne tehetne fel fotót az indafotófalra? Hát akinek nem tetszik, nem kedvenceli és kész.....

Nem tartom olyan borzasztó dolognak az "edibedizést" akik jól megértik egymást és nézegetik egymás képeit, miért ne kedvencelnék? Jól érzik magukat együtt és ennyi. Szívük joga. Nincs bent a szabályzatban, hogy csak kimondottan jó fotókat lehet kedvencelni? Ha látok egy olyan virágot, amit nekem még soha nem sikerült elkapnom, úgy kedvencelem, mint a huzat.... Tudom, hogy milyen szerencsés volt az illető, hogy elkapta a pillanatot. Bizony nekem is van sok olyan kedves barátom és ismerősöm, akinek megnézem a képeit, és önmagához mérve értékelem. Mert ki máshoz mérném? Annyira öntelt nem vagyok, hogy önmagamhoz merjem mérni.

Tacsi világa 2011.10.02. 19:30:46

@Evaneni: ezt abszolút magamra veszem (nem megsértődve) mert nekem volt egy olyan fotóm, ahol az erdei cikláment azért nem tudtam fókuszálni, mert a szemembe szálltak a szúnyogok. De ha jól megfigyelted az "Elsfuserált képek" albumba tettem fel, mert bevallottam, hogy alapvető hiba van a képben: a téma életlen, a háttér éles.

Sok hasonló képet tettem fel, és a barátaim is -legnagyobb örömömre- sok képet tettek a gyűjteménybe.

Tacsi világa 2011.10.02. 19:38:07

@vlm_: Hát miért nem fotózol Te is? Miért nem teszel fel Te is? Micsoda dicsőség és büszkeség lenne az indafotónak, hogy olyan minőségű képeket prezentálhatnak, amilyeneket Te készítesz. És ezt komolyan mondom. Még nem késő.

Fantasztikus képeid vannak, egyik legnagyobb csodálója vagyok a képeidnek, még ha néha ki is borul a bili, a képeid minőségét akkor is elismerem. Ezt remélem érzéked is, hisz a legvadabb viták után is kedvencelem a nekem nagyon tetsző képeidet.

mit törődsz a botránnyal!Jó fotós vagy és kész....

Evaneni 2011.10.02. 19:48:03

@tacsifoto: (szunyogos) ezt nem tudtam, nem allt szandekomban szemelyeskedni.Bocsanat.

Tacsi világa 2011.10.02. 19:51:28

@Mikrobi89: Aranyos a megjegyzésed, hogy "felizgulsz" :D:D
Hol vagyok én már attól!

Bizony van értelme a fotós fotózásának. Nem tudom, láttad-e Piccard professzor filmjeit, ahol őt fotózták, hogy micsoda elképesztő körülmények között fotózott a tenger alatt. A filmben váltakozva hol az ó filmjei és fotói, hogy az őt fotózók filmjei és fotói jelentek meg.

Mindennek van értelme és értéke.

Evaneni 2011.10.02. 19:53:21

"Nem tartom olyan borzasztó dolognak az "edibedizést" akik jól megértik egymást és nézegetik egymás képeit, miért ne kedvencelnék? Jól érzik magukat együtt és ennyi. Szívük joga"

Igen, persze, hogy szivuk joga. De ez altal elhihetetik magukkal,vagy maskeppen mondva az a benyomas alakul ki bennuk, hogy ok kivalo fotosok, akkor hogy-hogy nincsenek benne a napi kepekben vagy a valogatasokban. Volt mar errol korabban vita, lehet, hogy azt nem kovetted. Ok tette'k szova, hogy mindig ugyanazoknak a kepei vannak kiemelve.

Tacsi világa 2011.10.02. 19:59:14

@Mikrobi89:
Idézet Tőled%

""Ha veszélyes helyen szeretnék fotózni (például amilyen az Ikvahíd alatt volt) a fiam kérdezés nélkül lemászik, felmászik és kérdezi, mit, hogyan fotózzon. És elkészíti az én irányításommal. Nem vitázik, hogy ezt így kéne meg úgy kéne, ő így csinálná, meg úgy csinálná"
Ez már akkor se a te fotód :) nem te csinálod, nem kötelező veszélyes helyen fotózni attól nem lesz jobb egy fotó. Ennyiből én is megkérhetnék valakit aki felmegy a Himalájára és fotózz nekem, de úgy hogy elmondom mit merre hogy fotózzon, én meg feltöltöm és faxa lesz :)) milyen jó képeim lesznek. Ez nem így megy... "

Ha megnézted volna ezt a képemet tudnád, hogy van egy képsorozatom, aminek az a címe: "Az Ikva útja"
Az ikva Sopron patakja, nem nagy, mindössze 560 km hosszú. Nem is egy nagy téma, másnak teljesen érdektelen, de én fontosnak éreztem, hogy ez az album minden fontos állomását tartalmazza a pataknak. Nem nagy ügy másnak.
De ez alá a kép alá odaírtam, hogy ez nem az én felvételem, hanem a fiamé. Azért tettem csak bele, hogy a sorozat teljes legyen..
Bár még tényleg nem teljes, mert a forráshoz még csak novemberben fogunk elmenni. (Kb.20 km-es gyalogtúra, sokan ajánlkoztak, hogy elkísérnek erre az érdekesnek ígérkező hegyi kirándulásra. )

Tacsi világa 2011.10.02. 20:01:13

Elnézést,elírtam, a patak útjának hossza 50-60 km.

hi69 2011.10.02. 20:09:25

@tacsifoto: Nagy különbség van, ha egy profi fotóst bemutatnak, milyen nehéz körülmények között fotóz kiváló, világ híres fotókat. PL. egész nap nyakig érő, baktériumoktól hemzsegő vízben fotózza a vadállatokat, és még ilyen körülmények között is csodálatos fotókat készít, amik bejárják a világot.

..és az is nagy különbség mikor egy rossz fotó alatt a fotós azzal takarózik, milyen nehéz körülmények között fotózta, ezért nem sikerült.
A kettő nem ugyan az...

Mikrobi89 2011.10.02. 20:20:40

@tacsifoto: "Ha látok egy olyan virágot, amit nekem még soha nem sikerült elkapnom, úgy kedvencelem, mint a huzat.... Tudom, hogy milyen szerencsés volt az illető, hogy elkapta a pillanatot"
Ez a baj, az igénytelenség. Mert az már mindegy hogy néz ki a fotó, csak a fotós szerencsés volt mert lehet a környékén több tucat olyan gaz volt éppen. Mondjuk egy virágnál olyan nagy pillanatok nincsenek vagy virágzik vagy nem :D A fotóson múlik hogy hogy tudja különlegesen lefotózni.
A werk fotóknál pedig nagy különbség van egy professzor a tenger alatti fotózása és mondjuk a szomszéd mariskanéni igyfotózza le a rózsáját képek között.

Tacsi világa 2011.10.02. 20:24:26

@Evaneni: Ne kérj elnézést, nincs miért. Tudom, hogy ez merő véletlen....

Tacsi világa 2011.10.02. 20:25:53

@Evaneni: Ne kérj elnézést, nincs miért. Tudom, hogy ez merő véletlen....

Tacsi világa 2011.10.02. 20:28:04

@Evaneni: Valóban, miután nem rendszeresen követem a blogot, ezt nem vettem észre. Ez valóban az ő hibájuk, összetévesztik a barátságot a szakértelemmel.

Tacsi világa 2011.10.02. 20:29:26

@Evaneni: Valóban, miután nem rendszeresen követem a blogot, ezt nem vettem észre. Ez valóban az ő hibájuk, összetévesztik a barátságot a szakértelemmel.

Tacsi világa 2011.10.02. 20:33:36

@hi69: Ildi, kétségtelenül igazad van. De miután itt az indafotón világhírű fotósok nincsenek, meg kell elégednünk a saját apró kis történeteinkkel.

Nem biztos, hogy a fotózás történetének elmesélése mindig a hibás fotót próbálja leplezni. Ez csak egy sztorizás....
Valószínű a fotós nincs is tisztában azzal, hogy a képe valami miatt nem megfelelő

Tacsi világa 2011.10.02. 20:41:55

@Mikrobi89: Kétségtelen, hogy benne van az igénytelenség lehetősége is, de nem mindig.

Néha Mariska nénivel is történhetnek izgalmas dolgok a rózsakertben:)))))

Sajnos az indafotón nincs víz alatt fotózó professzor, kétségtelen, hogy az sokkal izgalmasabb téma lenne.

Az a véleményem, hogy az általunk rossznak ítélt kép alatti szöveget kár elolvasni, különösen akkor, ha különösebben nem ismerjük az illetőt. Az a szöveg valakik másoknak szól, akik talán jól szórakoznak rajta.
Vagy nem....

hi69 2011.10.02. 20:56:52

@tacsifoto: ..csak azért mertem meg említeni a világ hírű fotósokat, mert "egy kalap alatt" említetted az őket bemutató filmeket, fotókat, a képek alatti "sztorizással".

...és igen, láttam már olyan képet itt ami alatt a fotós odaírja, hogy ezért és ezért nem sikerült, nézzétek el...akkor szerintem el sem kéne kattintani a gépet.

Mikrobi89 2011.10.02. 20:58:58

@tacsifoto: Tényleg csak vizalat fotózó professzor lényeges? Sok természetfotós van a kis hazánkban. Táj, vadfotózás és még sorolhatnám... De divatfotózást se hagyjuk ki, glamour, tárgyfotózás... Mindennek megvan a maga varázsa és lehetnek jó werkek is hogy hogyan csinálják, esetleg videó. De a tucatfotósokra ki kíváncsi... a fotósok 95-99%-a körüli értékét kiteszi a maradék pedig a profi és a jó amatőrök akik figyelnek mit hogy csinálnak hogy lehetne a maximumot kihozni az adott lehetőségekből. Ha nem is magyarokat nézünk sok külföldi fotós képeit is lehet böngészni, nem csak indafotó van nem csak itt lehet nézni képeket.

Mikrobi89 2011.10.02. 21:02:42

@hi69: Nem, ha valami nem sikerült akkor arra ott a DELETE hisz nem kötelező megtartani a kifogásokra meg senki nem kíváncsi. Ha pedig olyan téma amit megfotózható a rossz kattintás után is akkor kár mentegetőzni. Hisz digi gépeknél leellenőrizhető az expo. Oké hogy filmes gépeknél más a helyzet.

Tacsi világa 2011.10.02. 22:28:48

@hi69: Ildi, ha el sem kattintja a gépet a fotós, sosem derül ki, hogy megfelelő kép lett volna-e, vagy sem. Jól tette, hog kattintott. max. nem kellett volna feltölteni az indafotóra, bár az sem tilos, rossz képet feltenni.

Ha ez így lenne, hej de mennyivel kevesebb kép lenne az indafotón :))))
Például az én képeimtől is megszabadulnátok, mert én például örök kísérletező vagyok: hátha ez érdekes lesz....:)Reménykedek...
Ha nem, nem.

Evaneni 2011.10.02. 22:31:20

@Puffancs1: igen, reszben igazad van. De akkor most ezt ertsem ugy, hogy inkabb legyen egy pocsek kep rola, mint semmi?
Kinek van kedve kritikan aluli kepeket nezegetni Magyarorszag muemlekeirol?
Linkeljek ide parat a "kedvenceimbol"?
Tudod mit csinal a tobbseg? Fenytol, felszerelestol, poznatol,villanyoszloptol, stoptablatol, babakocsitol fuggetlenul odarohan es kattint. "Na, ez most megvan. De jo. Remelem nyerek."
Mire jo ez?

Tacsi világa 2011.10.02. 22:38:49

@Mikrobi89: nem tartom valószínűnek, hogy világhírű fotósok a mi indafotónkon publikálnának, bár én sosem zárom ki a lehetőségét annak, hogy egyik-másik fiatal indafotósra egyszer még büszkék leszünk, hogy ismertük.

Rajziskolában már jártam így, hogy büszke vagyok: xy-al, aki azóta a világhírnevet ostromolja. együtt járhattam rajziskolába. Soha nem tudni, kiben mi lakozik. Hozzáteszem, bennem már semmi, de mindig is szerettem a fiatalokat, most is, és reménykedek, hogy egy-egy tehetséges fiatal kiemelkedik az átlagból. Örök optimista vagyok.

Tacsi világa 2011.10.02. 22:45:16

@Evaneni: Annál, is inkább kéne az átlagnál jobb fotósoknak aktivizálódni, fényképezni, hogy ez ne következzen be. Nagyon nagy kár, hogy ebből valami miatt kimarad a jó fotósok egy része, mert az eddigi indokok elfogadhatatlanok számomra.

Mikrobi89 2011.10.02. 22:47:20

@tacsifoto: Nem így van ha el se kattintja a fotós, de lehet látni milyen kép lenne belőle. Én is látom, ha valami nem tetszik inkább el se lövöm a fotót... De így is már 20e exponál járok sajna, első évben nagyon tudatlan voltam, gyorsan mentek az expok. De 2.5 év alatt nem olyan vészes ha mondhatni folyamatosan fotózik az ember. Lehet kísérletezni, azzal nincsen gond, de ne mond hogy nem látod ha egy fotó nem sikerült, inkább feltöltöd és mások reakciójából kivonod. Mondjuk 10kedvenc és tetsziknél meg cukinál rossz, felette meg jó? Egy fotó attól nem jó ha mások vagy ismerősök vagy rokonnak tetszik.
Sokkal jobb lenne az indafotónak ha elkezdenének az emberek gondolkozni. A minőségi fotók mégis csak jobb hírét keltenék az oldalnak és többen jönnének akik jól fotóznak.

Mikrobi89 2011.10.02. 22:51:27

@tacsifoto: Világhírű fotósok biztos nem fogják publikálni ilyen helyen, inkább saját oldal, max fotóértékelő oldalak. De rengeteg tehetséges fotó van, lehet szerte szét találni... csak jó helyen kell keresni.

Mikrobi89 2011.10.02. 22:56:08

@tacsifoto: Nem véletlen maradnak ki a jó fotósok, nem látod hogy a pályázatra beadott fotókat akárkik felhasználhatják? ingyen, ahova csak akarják, egy szó nélkül? Inkább nem pályáznak de így a fotót legalább nem használhatja jogilag fel senki. Azért szerintem van különbség. 1-1 fotó a fotósnak kincset jelent, az hogy elvegyék tőle és nem kap semmit ami időt munkát belefektetett semmivé lesz... szerinted ez rendben van? Annak persze nem érték aki elmegy kattint egyet és továbbáll, az nem adja bele a lelkét a fotóba és olyan lesz mint más több ezer embernek... semmi egyediség...

Tacsi világa 2011.10.02. 22:58:02

@Mikrobi89: Fogalmad sincs, hogy én hányszor nem kattintom el a gépemet, és hányszor kattintom el, de meg sem próbálkozom feltenni az indafotóra. Csak a töredéke a felvételeknek az, amit feltöltök. Képzelheted, micsoda fel nem töltött förtelmek vannak a könyvtáraimban:))))))

De amelyik képet feltöltöm, abban igenis reménykedek, hogy jó, visszaadja a hangulatot, a látványt stb.

Tudom, hogy mások nem így látják, de én nem mások fejével gondolkodom, hanem a sajátommal.... az pedig így működik (ameddig működik még)

Mikrobi89 2011.10.02. 22:58:06

@Evaneni: "Mire jo ez?"
EGO szint növelő doppinghoz :DDD

Tacsi világa 2011.10.02. 23:06:02

@Mikrobi89: a Wikipédia egy önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül működő világhálózat.... Aki ide képet feltölt, nem várhat ellenszolgáltatást, legfeljebb köszönetet. Az ide leadott képeket úgy kell tekinteni, mint hozzájárulást az egyetemes kultúrához. Ha nem lennének tíz és százezrével önzetlen emberek, Wikipédia sem lenne, és rengeteg olyan dolog sem, amit ellenszolgáltatás nélkül igénybe vehetünk.

Világhírű művészek jótékony hangversenyeket tartanak különféle jó célokra.....

Akinek megadatott, erkölcsi kötelessége továbbadni belőle.....

Mikrobi89 2011.10.02. 23:06:07

@tacsifoto: Így igaz, nem tudom mennyit fotózol mennyi időt töltesz komponálással... a megfelelő időpont megtalálásával a fények kihasználásával.
De mielőtt megcsinálok egy fotót megnézem: éles? kompozíció megfelelő? zavaró dolgok? levágott téma rész, esetleg belógott valami? Expozíció milyen? kiégett bebukott? helyrehozható?
Én se használom fel a fotók 100%-át és szerintem senki sem. De a felesleges kattintásokat elkerülöm inkább. Valamint tudom hogy nem tudnám megfotózni rendesen mert kevés a tudásom hozzá akkor inkább utánanézek neten. Fotóstúrákon is alig kattintok, egyszerűen nem látom a témát, vackokat meg nem akarok. Én se látok mások fejébe hogy tetszik-e neki és váltózó ízlésűek az emberek, van akik rá se néznek a makróra csak a divatfotózás érdekli... de észrevehető mikor egy fotó nem az igazi, vagy csak megérzi az ember ha nem is tudja. Önkritika.

Mikrobi89 2011.10.02. 23:10:55

@tacsifoto: Nekem se adott senki ellenszolgáltatással fényképezőgépet a kezembe hogy fotózzak neki... Profi se véletlen profi, megveszi a gépét, obipakját. Ha kell a minőségi képe azért kell valamit adni. Esküvői fotósnak se köszönettel fizetünk :) mert minőségi. De letudná fotózni az ismerős fia ingyen, de feleség feje levágva, ruhája kiégve, fotó bemozdulva :) ennyit ér egy köszönöm.

Tacsi világa 2011.10.02. 23:13:34

@Mikrobi89: egyre nagyobb hangsúlyt fektetek az időpontokra, fényekre stb. lehet, hogy ez nem látszik a képeimen, de én érzem......és nekem ez a fontos, hogy én mit érzek. Önmagam akarok lenni, egyedi, saját elképzelésem van a világról, mint mindenki másnak....

Nem érdekel, hogy mi a trendi, az irányzat, én saját magamat akarom adni a fotóba. Önkritikám az nincs.....
Ha lenne, egyetlen képem sem kerülne fel:))))

Tacsi világa 2011.10.02. 23:17:35

@Mikrobi89: direkt köszönöm, hogy említed az esküvői fotókat. Fiam esküvőjén két profi, hivatásos fotós is volt, de mégis az volt a szerencse, hogy sok amatőr is fotózott, mert legalább lett néhány normális fotó is.

Lehet, hogy csak mi voltunk pechesek?

Mikrobi89 2011.10.02. 23:22:08

@tacsifoto: Jó, tegyük fel sok hangsúlyt fektetsz, de előtte lehet kéne fejleszteni a fotózáshoz szükséges dolgokat, mit hogy érdemes lefotózni. Kompozició, témakiemelés amiket az önjelölt profiknak találtak ki lehet alkalmazni. Barátkozni a képmanipuláló szoftverekkel... rengeteg van. Zajcsökkentés megtanulása. Saját látásmód, utómunka elsajátítása... hosszú folyamat mire kialakul, van akinél előbb van akinél soha.

Mikrobi89 2011.10.02. 23:28:28

@tacsifoto: Sajnos sok az olyan fotós aki megveszi a gépét és már el is vállal esküvői fotózást. Sokkal találkoztam már a netten. Akiket említesz biztosan nem profik voltak főleg nem kettő, minek lenne már kettő? Kész röhej. Amúgy meg kell nézni a referenciát ha az nem tetszik akkor másikat kell választani a referenciánál a fotós legjobb képeit rakja ki. Azon látszik milyen utómunkát is végez. Na meg nem is filléreket kér el 80-100e ft-tól. Minőséget meg kell fizetni, nem véletlen van sok olcsóbb ajánlatú egyének is. A normális fotósok esküvő előtt tart egy kisebb fotózást is a párral és az elkészült képeket a párnak megmutatva látatja hogy milyen képekre számíthat.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.03. 05:56:19

@tacsifoto:
"Micsoda dicsőség és büszkeség lenne az indafotónak, hogy olyan minőségű képeket prezentálhatnak, amilyeneket Te készítesz."
Na ez az, amiben nem hiszek.

A másik pedig, hogy örülök, hogy a vita kulturált keretek között folyik. Kell néha ütköztetni a véleményeket.

Tacsi világa 2011.10.03. 07:04:36

@vlm_: el tudom képzelni, ahogy a képeim poszteron jelennek meg, és a fotós iskolákban ezt tanítanák:))))
Elrettentő példának....

Hát persze, hogy nem lenne dicsőség, a dicsőség az lenne, és én is arra lennék a legbüszkébb, ha nagyon sok fotót ajánlanának fel készségesen, és a sok között lenne kiemelkedő minőségű jó kép is. Például a Te képeid.
Megnéztem, és tudom melyik házakról van szó. El tudom képzelni (és ezt nem gúnynak szánom, halál komolyan írom) hogy például Goldmark Károly szülőházát biztos nagyon szépen meg tudnád oldani, vagy például a tőlünk második gyémántmetszésű kaput délelőtti fényben.... Ezeket én már mind feltettem az indafotóra évekkel ezelőtt, de jómagam sem vagyok elégedett velük, ezért gondolok arra, hogy újra megpróbálkozok. Bár Sopronban is él több indás, ismerjük is egymást, jó barátságban vagyunk, majd összebeszélünk...

Tacsi világa 2011.10.03. 07:14:10

@Mikrobi89: a képeiket látva nem mondanám őket profinak inkább hivatásosnak. De annak is csapnivalók. Pedig a referenciájuk jó volt....

Szerencs, hogy volt ott néhány jó kvalitású amatőr (nem én, én örömanya voltam) és mégis csak születtek jó képek.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.03. 07:28:11

@tacsifoto:
Nem véletlen, hogy ritkán indítom képem pályázaton, akkor is csak itt az Indán. Nem érdekelnek a kihívások és megmérettetések. Sikerélmények érnek a munkámmal kapcsolatban bőven (és ez nem fotózás), csak az bosszant, hogy ha valaki tudja, hogy nyilvánosan mutogathatják a képét, melyen egy neves műemlék szerepel, akkor miért nem dolgozik rajta, hogy méltó legyen a kép hozzá. Ha pedig nem tud felnőni a feladathoz, akkor jobb, ha nem járatja le magát. Itt már nem az saját célra történő örömfotózásról van szó, ez annál sokkal több.
Abból pedig nagy hiba kiindulni, hogy inkább legyen valami, de abból sok, mint kevesebb, de minőségi.

Puffancs1 2011.10.03. 08:16:20

@Evaneni: Én a pályázat kiírás egyes részeit pontatlannak érzem - pld. hogy a legtöbb képet beküldőt is díjazzák. Ez szinte felhívás keringőre, hiszen hiányzik a pontosítás: a legtöbb fajta műemlékről készült fotó, és nem egy házikót hogyan lehet 10szer rosszul lefotózni. Így fordulhat visszájára egy rossz fogalmazás, és duzzad hatalmasra a gyűjtemény - de a kiírók majd megküzdenek vele. Ez egy civil - amatőr dologba bőven belefér. Engem az zavar, hogy többen a színvonal miatt nem töltenek fel képeket, és evvel tényleg sérül a kiírás eredeti célja.

Puffancs1 2011.10.03. 08:33:42

@vlm_: Én úgy gondolom, hogy a kiírok a teljes 13.000 műemlék képanyagát próbálják összeszedni, és mindegyik műemlékről lehetetlen csak minőségi fotókat produkálni. Az egy más kérdés, hogy a magyar műemlékvédelemnek miért nincs ilyen képarchívuma. Így aztán lelkes amatőrként - mint tacsifoto - én is fogom a gépemet, és fotózok még párat.

Evaneni 2011.10.03. 14:29:00

@Puffancs1: "mindegyik műemlékről lehetetlen csak minőségi fotókat produkálni."

Miert lenne lehetetlen?

lamerle 2011.10.03. 14:54:54

A szar elöntötte a világot, egyre duzzad és duzzad, lassan mindenki belefullad! Körül kell nézni, az élet minden területére ez jellemző! A könnyű zenében olyanok vannak a csúcson akik azt sem tudják hogy mi a hármashangzat, ellenben még a Queen tagjai is főiskolai végzettséggel bírtak a zenéből. A televíziókat elöntötte a szenny, a kereskedelmi televíziók járnak ebben az élen, lásd Való világ és egyéb minősíthetetlen szarok. A képernyőket celebek uralják, a világban kb. 3000 magyar, vagy magyar származású Selye szintű egzisztencia rohangál, ki hall róluk manapság?? A mai fiataloknak ki a példaképe? Csak nem a Gábor Dénes pld.? Szerintem erre mindenki tudja a választ ami rém elkeserítő!! Az emberek nem olvasnak, bámulják reggeltől estig a televíziót, zabálnak, szennyezik a környezetüket, és sorolhatnám a végtelenségig.:-( Trendi lett az igénytelenség, a felszínesség, a butaság, és sok egyéb negatív dolog. Nem a minőség hanem a mennyiség a fontos! A sok hülye politikusnak minden második mondata a HÁT NÉZZE borzalommal kezdődik! Szegény Montágh Imre is forog a sírjában!! A 70-es években humángenetikai előadáson mondta el egy előadó, amennyiben szerencséje lesz az emberiségnek és addig nem nyírja ki magát akkor a fára fogunk visszamászni!!
Az emberiség átlag intelligenciája rohamosan csökken mert csak az alacsony intelligencia szaporodik! Ne tessenek lenácizni, ezek mért tényadatok sajnos! Bele sem merek gondolni hogy hová fog vezetni mindez ha nem történik valami gyors beavatkozás, és félő hogy semmi sem fog történni!
Miért ne küszködne az Indafotó is hasonló problémákkal? Egyetértek mindazokkal akik azt mondják itt is hogy prioritása a minőségnek van. Tessék nyugodtan bírálni, akinek nincs önkritikája és nem bírja elviselni a negatív kritikát, még mindig van választási lehetősége, megy vagy marad! Ez még inkább igaz azokra akik a falra is fölteszik a képeiket (rám is remélem!:-) ) Az ISTEN is csak egy dolgot adott az embernek, a szabad döntés jogát hogy teszem vagy nem teszem!!! A jó vagy a rossz oldalra állok-e, és most ne tessék azt mondani hogy ezek megfoghatatlan kategóriák, mert a lelke mélyén minden ember, aki még az persze, érzi a különbséget. Nagyon remélem hogy itt az indafotón az értéket és a minőséget képviselők érvényre tudják juttatni az elképzeléseiket és nem adják föl, nem lépnek ki innen, mert ez mindenki számára veszteség lenne!

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.03. 15:19:25

@Puffancs1: Abba most nem megyek bele, ha valamit műemlékké nyilvánítanak, akkor miért nem fotózzák le rögtön. Ha nem számít a minőség, akkor ezt bárki megtehetné a hivataltól egy telefonnal. Egy ilyen fotónak is szabad felhasználásúnak kellene lennie.

@Evaneni: Egyetértek. Ugyan a "minőségi fotó" is széles fogalom, de azért az avatott szem látja egy képen, hogy min múlott a trehány tartalom.

@lamerle: Igaz, nagyon igaz, hova tart ez a világ? :(

Evaneni 2011.10.03. 15:38:26

@lamerle: teljes mertekben egyetertek.
Annyit tenne'k hozza, hogy rajtunk all, hogy hova csatlakozunk, mit valasztunk,mivel toltjuk meg az eletunket.
A "gyors beavatkozast" nem tudom elkepzelni, mire gondolsz.

lamerle 2011.10.03. 15:45:20

@Evaneni: ez az amit én sem tudok, mert ami segítene az egy gyors beavatkozás lenne az emberi agyakban, ami mint tudjuk elképzelhetetlen és kivitelezhetetlen! :-) A gyorsat azért írtam mert szerintem a folyamat már irreverzibilis! :-(((((((((((

Puffancs1 2011.10.03. 16:01:45

@Evaneni: pontosítok, egy ilyen pályázatban lehetetlen az összes műemlékről minőségi fotót összeszedni. Ezért sajnálkoztam azon, hogy itt a blogon többen jelezték, részt se kívánnak venni a "gyűjtésben".

Evaneni 2011.10.03. 16:15:47

@lamerle: talan az iskolakban kellene kezdeni.

lamerle 2011.10.03. 16:25:52

@Evaneni: Igen, ott is, de előbb vissza kéne adni a tanároknak mindazt amit jogilag és erkölcsileg elvettek Tőlük!

torobala · http://vanguard-photo.hu/ 2011.10.03. 18:04:53

sziasztok.
élvezettel olvastam a hozzászólásokat, mert érdekes témakör, habár már sokszor felmerült.

a pályázattal kapcsolatban bennem elég nagy kettősség él... de ezt le is írtam oda kommentbe. nem tudom, hogy jól tettem-e, hogy beneveztem a képeimet. majd az idő eldönti. de megértem vlm-álláspontját is.

a napi képektől én nem várok sokat, megnézem őket és ha nem tetszik gyorsan átlépek felettük. hogy hogyan lehetne jobbá tenni, nem tudom. nyilván, a minőség valamilyen módon történő emelésével, amivel az inda is csak jól járna.

én személy szerint se kritikákat se kedvenceléseket nem nagyon kapok az indán. pedig igyekszem jó képeket feltölteni, és a jobbakat "ajánlani" a falra - és örülnék is mindenféle véleménynek. én is úgy gondolom, hogy az indafal egy jó forrása lehetne a válogatásnak, mert az egy hely, ahová mindenki ajánlja a képét. lehetőleg a jobbakat.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.03. 18:46:28

@torobala:
Az utolsó bekezdés eléggé szomorúan hangzott. Sajnálom.
Szerintem az is kell a kedvencelésekhez, hogy részese legyél egy társaságnak. Legyetek páran, akik napi szinten kommunikáltok egymással.
Mi (én) is ezt tesszük. Ha tehetjük hetente egy-két délután találkozunk akárcsak egy órára, megbeszélünk dolgokat, részben ismerjük egymás problémáját, vidítjuk egymást, vagy együtt szomorkodunk. És ez már közel nem csak a fotózásról szól, és így könnyebb az élet.

Putto · http://www.dynamicart.hu 2011.10.03. 18:48:17

Atyaég, kicsit nem vagyok itthon máris megszaladnak a kommentek..
Torobala-hoz hasonlóan én is élveztem a kommenteket, és tképpen el is mondott mindent helyettem... nem bonyolódnék jobban bele.. majd okt15.n dumálgatunk, remélem... ;)

torobala · http://vanguard-photo.hu/ 2011.10.03. 18:48:34

@vlm_: ebben igazad van. ez pedig csak rajtam múlik.

Mityu Addideapénzt kft LE 2011.10.03. 22:36:46

@tacsifoto:

"Egy vezetőt sohasem bírálni kell, hanem javaslatokat adni neki, ez után minden erővel támogatni kell, hogy a javaslatok megvalósulhassanak. Ez alapvetés."

Elsősorban azt is tisztán kéne látni milyen ismérvei vannak egy valódi vezetőnek. (Attól, hogy valaki tulajdonos még nem következik automatikusan e pozícióból, hogy jó vezető is.) Aztán beszélhetünk arról, hogy érdemes-e javaslatokat tenni bármire is. Ez is olyan alapvetés, mint a gravitáció. Tetszik nem tetszik ez van. :)

"Ildi, ha el sem kattintja a gépet a fotós, sosem derül ki, hogy megfelelő kép lett volna-e, vagy sem."

Továbbmegyek e gondolat mentén: ha ki sem elemzi a fotós amit elkattintott (legalább úgy ahogy Mikrobi is írja), sosem fogja megtudni, hogy valóban megfelelő kép is lehetett volna. De nem lett az. Itt nekem ez a fő problémám a VÁLOGATÁSOKKAL és nem a FELTÖLTÉSEKKEL! :))

@Evaneni:

"aruld mar el legy szi, melyik weboldalon vagy admin."

Ezt itt lehet vagy inkább magánba illene? :)

Sokszor csodálom azokat az embereket, akik egy-egy túra, kirándulás alatt alkotnak 500-1200(!!!!) képet. Kérdezem én mégis minek? Ki fogja végig nézni, hányadiknál alszik el aki nézi? Ebből a mennyiségből mennyi a valóban jó és elfogadható (nem művészi-egyetemi szintű kép!)? :)
2010 márciusában Balfon voltam egy kis társasággal háromnapos hétvégi kiruccanáson. Részemről nem készült több fotó, mint kb. 70-80 db. A résztvevők meg is jegyezték hogy-hogy csak ennyi készült? Mondom mégis minek kellene több? :)

Evaneni 2011.10.04. 00:48:05

@Mityu: koszonom, megkaptam.:)

Tacsi világa 2011.10.04. 05:22:09

@vlm_: ha ritkán, vagy egyáltalán nem indítod a képeidet sehol, az a Te szíved joga, mint ahogy az is, hogy Wikipédia részére készítesz, vagy nem készítesz fotót. Ezt megteheted.

De az, hogy más készít-e, vagy sem, elküldi, vagy sem, jó-e, vagy rossz-e az már egy másik dolog. A Wikipédián nyilván lesznek bírálók, akik kiválogatják a megfelelőt és kirostálják a kevésbé megfelelőt. Ettől fájjon az ó fejük, ne a mienk...

Én nem féltem a mi fotóinkat. Még nem volt időm végignézi, de pár jó, sőt nagyon jó fotós nevét máris olvastam a képek beküldői között. Olyanok, akiket fotózás szempontjából nagyra becsülök, az biztos.

Lehet mondani, hogy az egyik "oldalon" csakis jó fotósok vannak, a másik "oldalon" meg mindenki csapnivaló, de ez nem felel meg a valóságnak.

Tacsi világa 2011.10.04. 05:34:29

@Mityu:
"Egy vezetőt sohasem bírálni kell, hanem javaslatokat adni neki, ez után minden erővel támogatni kell, hogy a javaslatok megvalósulhassanak. Ez alapvetés."

Ebből a véleményemből tapodtat sem fogok eltérni, ezért ebbe a vitába be sem szállok. Ez nálam egy egész élet tapasztalata, amit mindkét oldalról megéltem.

Sajnálom Mityu, ehhez a témához más vitapartnert kell találnod. A vezető - vezetett téma (nem politikai értelemben) az emberi együttműködés egyik fontos alapja.

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.04. 05:54:40

@Putto:
Persze, dumálgatunk, csak még mindig várom az engedélyt a fotózáshoz.

Putto · http://www.dynamicart.hu 2011.10.04. 07:39:01

@vlm_: ha nem jön a zengedély, akkor majd beülünk egy sörre valahol ;)

Tacsi világa 2011.10.04. 08:53:09

@Evaneni:

Jó hogy említetted, már régebben is meg akartam kérdezni.

Ki lehet Edibedi? Nem tudjátok véletlenül?

Egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy valamelyik indás metamorfózisa.

Mityu Addideapénzt kft LE 2011.10.04. 09:22:18

@tacsifoto:

Senki nem fogja számon kérni rajtad, hogy eltérsz-e az általad gondoltaktól. Szíved joga. Csupán egy téves szemléletre óhajtottam vala felhívni figyelmed. Igen sokan belecsúsznak ebbe a hibába, hogy a pozíció szerint gondolják és társítják a "jó vezető" fogalmát. Esetenként súlyos tévedések egyik nagy lehetőségét is magában hordozza e logika. Sajnos vagy nem személyes tapasztalatokról is tudok néked példát felhozni, ismertebb cégek "vezetőnek" kikiáltott pozíció-embereiről. S ez még mindig nem politika. :))

Tudod a fejétől bűzlik a hal! De attól is úszik. :)

Evaneni 2011.10.04. 15:19:04

@tacsifoto: (edibedi)Mityu hasznalta a szot eloszor, nem szeme'lyre. Tudom, hogy van egy Edibedi az Indan,de nem tudom, ki az.

Tacsi világa 2011.10.04. 19:05:42

@Mityu: Hát persze Mityu, jól tudom, hogy vannak jó vezetők és rossz vezetők, de van erre egy jó mondás: Szél ellen nem lehet zongorázni. Még Liszt Ferenc sem tudott. Akkor meg minek a szélmalom harc.

2011.10.04. 21:19:57

Ne haragudjatok, elvesztettem a fonalat... mi a fenéről beszélünk???

Mityu Addideapénzt kft LE 2011.10.04. 21:54:29

@edaniel:

Három párhuzamos fonál:

- A fotók minőségi színvonalának kérdése.
- Bírálhatom-e a "felsővezetést", s milyen a jó felsővezető személye.
- Ki az az Edibedi.
- Hány éves a kapitány anyósa.

Négy lett maradhat? :)

Nem olyan bonyolult. :)

hombre. 2011.10.04. 22:34:26

240 komment ?! Elképeztő vitafórummá vált ez a Napikép história !
Talán abba is lehetne hagyni.
A vitát. Meg a napiképek leközlését is .

Mikrobi89 2011.10.05. 00:12:49

@hombre.: Minőségibb képek... és nincs ez :)

Evaneni 2011.10.05. 04:02:24

@hombre.: szerintem nem is vitatkoztunk:)

Evaneni 2011.10.05. 04:03:04

@Mityu: kihagytad a Wikipediat:))) ugyhogy 5.

2011.10.05. 06:29:26

@Mityu: Köszönöm! Így már mindjárt világosabb...
Amúgy egyetértek Hombre kollégával...

vlm_ · http://vlmworld.com 2011.10.05. 06:53:02

Már az is nagy vívmány, hogy ennyi komment alatt nem volt anyázás és sértődés, meg minden.
Nem baj, ha néha kommunikálunk egymással, nem csak lájkolunk.
süti beállítások módosítása