Indafotó háttérképek: 2015. február

2015.02.03. 16:52 Kvaezo 14 komment

Kedves fotósok!

Megjelentek a februári háttérképek az Indafotóblogon - itt tudjátok kiválasztani magatoknak az aktuális hónap hangulatához illő asztali vagy mobil háttérképeket. A gyűjtemény oldalán azokat is megnézhetitek, amik most nem kerültek be ide.

Viszont a háttérképes gyűjtemények kora hamarosan lejár. A helyét a megújult indafotóra címlap- és háttérképet kereső gyűjtemény veszi át. Ide várjuk majd a továbbiakban a jobbnál jobb képeiteket, és heti ciklusokban választunk új fotókat kiemeltnek. Az új gyűjteményt itt éritek el!

UPDATE: A háttérképes gyűjteményekkel párhuzamosan megy a címlapképvadászat, így azok a gyűjtemények sem szűnnek meg.

kisklau

kisklau: kisklau 2015 február indafoto 640x960 (1) - indafoto.hu

 

kisklau

kisklau: kisklau 2015 február indafoto 2048x1536 (2) - indafoto.hu

 

nmb

nmb: Februári háttérkép - indafoto.hu

 

Ha nagyobb képet szeretnél letölteni, mint amit itt találsz:

- kattints arra a képre itt a posztban, amelyik megtetszett
- az újonnan megnyíló oldalon görgess le a kép aljáig
- keresd a "Beágyazás" feliratot, majd kattints rá
- válaszd ki a képméretet a felsoroltak közül (xl, l, m, s, xs), vagy írd be a mezőbe, hogy mekkorában szeretnéd elérni
- az alsó ("URL" feliratú) dobozból másold ki a linket, és illeszd be egy böngészőablak címsorába
- a megjelenő képet az eddig megszokott módon mentsd le

Ha indulnál:

Ide töltsd fel a februári képedet február 25-ig.

Írd rá, hogy "Március" és tedd rá a sablonból az Indafotó logót.

Olvasd el az általános útmutatást, vagy csak a lényeget belőle. Feliratozáshoz itt találsz segítséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://indafoto.blog.hu/api/trackback/id/tr797120959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisklau 2015.02.04. 14:21:25

Köszönöm a beválogatást. :)
Gondoltam, hogy leáldozóban van a háttérképek pályázatnak. Többen is megkerestek, hogy nem találják őket, illetve egyre nehezebb megtalálni. Pedig sokan szeretik még mindig.

Az új lehetőséggel kapcsolatban csak annyi, hogy ekkora méretben képeket logó nélkül nem szívesen töltök fel hiszen a galériából simán letölthető. Mindenképpen feltétel a logó nélküliség?

Legyen ilyen a fotód, ha címlapra szánod:
- fekvő vagy 1:1 tájolású kép
- ne legyen rajta semmilyen felirat (forrásmegjelölést a rendszer ad majd)
- minimum 2000px széles legyen, de jobb, ha nagyobb

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.02.05. 18:28:03

@kisklau: Igen, ez a kérdés felvetődött bennem is. Szerintem másokban is, főleg akik rendszeresen logót használnak. Az eddigi válaszadási tendenciát figyelembe véve kevés esély van arra, hogy frissen (vagy egyáltalán) kapsz reagálást a kérdésedre. Úgy tűnik, hogy az új arculathoz ez az új módi is tartozik...
Véleményem szerint nyugodtan tedd rá a megszokott logódat. Persze az nem vitás, hogy a tájolást és a méretet az ajánlás szerint érdemes feltölteni. De szignó nélkül??? Kiagyalója maga sem gondolhatja komolyan, hogy nagy méretű képeket csak úgy névtelenül feltesz az ember a netre. Legutóbbi esetemben is a Start Lap > Nők Lapja Cafe oldalakon láttam viszont egy régebbi képemet forrás megjelölés nélkül és érdeklődésemre sem reagáltak a mai napig.
Emlékezetem szerint a havi háttérképek esetében olyan fotók is kiemeltek lettek, ahol nem szerepelt az indafotó logó! Vagyis, az csak ajánlás lehetett - ezt korábban Nándi is megerősítette. Különben meg nekik van szükség a kiváló képeidre... : )
Gratulálok az újabb különleges hatású háttereidhez! Remekek, mint mindig! : )

Kvaezo 2015.02.06. 11:24:02

Ha a nagy mértű képeitek mellé a feltöltéskor a copyrigtot/cc licenszt választjátok, akkor nem csak az indafotó, hanem a google is segít, hogy a szerzői jogokat érvényesíteni tudjátok. A képen lévő felirat sok esetben csak zavarja a képélményt, és attól függetlenül, hogy rajta van-e a fotón vagy sem, ugyanúgy le lehet lopni és felhasználni - maximum levágják róla azt a sávot, ahogy a felirat van. És ha már választani lehet, inkább feliratozatlan képeket nézeget az ember - nem tudom, ti hogy vagytok vele. Ha megnézitek a nagy fotómegosztók képeit, tapasztalhatjátok, hogy nagyon kevésen írnak rá bármit is.

kisklau 2015.02.06. 12:20:35

@Kvaezo: Azt választom, de akkor is simán letöltik és akár sokszorosítható. Nekem ez így annyira nem jön be, annyira sok felesleges vitától kímélem meg magam. (találtam a neten, nem tudtam, hogy a tied...stb)

A kezdetektől minden hónapban időre beküldtem a képeimet a pályázatra, minden hónapban be is kerültem. Most kicsit csalódott vagyok így több, mint két év után, hogy ez így elkopik.

kisklau 2015.02.06. 12:21:27

@Nagy István.: Köszönöm. Örülök, hogy tetszenek a háttérképek. Ez már nekem havi feladat lett, így több, mint két év alatt. Most múlik csendesen... :)

Kvaezo 2015.02.06. 12:31:31

@kisklau: Az eddigi háttérképes gyűjtés egy egészen más rendszer szerint ment és megy tovább az elkövetkezendőkben, mint az indafotó címlapképválasztása. A havi háttérképes kontestben továbbra is be fogjuk válogatni a képeidet, ha jók, függetlenül attól, hogy van-e rajtuk vízjel, vagy sem. A címlapra (én nem érdekes képnek) és oldalháttérnek beválasztáshoz viszont kritérium továbbra is a vízjelezetlenség.

Köszönöm megértésed!

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.02.06. 18:44:33

@Kvaezo: Ti vagytok az első képmegosztó oldal, ahol lebeszélitek a felhasználót, hogy névvel, szignóval, vízjellel vagy egyéb más egyedi azonosítóval védjék a fotóikat mielőtt feltöltik az internetre. Pedig többek között ezzel kezdődik számtalan profi fotós intelme az amatőr fotósok felé. Azok is szeretik nézegetni a feliratozatlan képeket, akik nem szeretnek bajlódni a forrás feltüntetésével blogjaik vagy oldalaik illusztrálására. Ezzel módszerrel leredukáljuk az ilyen képvadászokat a viták elkerülése érdekében. Ha készítünk egy képet az nekünk költség is. Az ingyenes felhasználásért cserébe csak a nevünk és a forrás feltüntetését kérjük (legtöbbször). A nevemet általában nem feltűnően szerkesztem a képekre, hogy minél kevésbé zavarja a "képhatást". Ellenben, - mint már korábban felhívtam Nándi figyelmét erre - az indafotó logó elképesztően nagy méretéből adódóan belerondít a háttérképek látványába. Akkor is kötelező(?) volt a használatuk, de ennek ellenére a következetesség hiánya fenn állt továbbra is.
Remélem, hogy a válaszadások nem rövid időszakosak és végre kialakul a folyamatos párbeszéd a felhasználók és az adminok között! Maradtak kérdések visszamenőlegesen is..., várjuk a válaszokat...

ildsisy 2015.02.15. 10:16:31

@Nagy István.: Mindenhol lopják a képet, fotókat, bárhova is teszed! A vízjeleket stb. le lehet satírozni stb. sokan nagyon ügyesek. Nekem nagyon sok fotóm van, 2008. óta... féltem őket, de hát aki az interneten van, bárhol számolhat avval visszaköszönnek a fotói valahonnan, akár külföldről is... :) sajnos. Sokszor engem is zavarnak a feliratozások, elrontja a szép fotót. Viszont nagyon rég óta szerettem volna a saját feliratommal ellátni egy pár jobb fotómat, de a képszerkesztők annyira vírusosak, hogy az egyik totál tönkre tette a gépemet...

ildsisy 2015.02.15. 10:17:54

albumaim errefelé találhatóak... :) ott sisy vagyok indafoto.hu/111111/budapesti_kepek

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.02.15. 16:11:22

@ildsisy: Tisztába vagyok azzal (mint korábban már leírtam, bár úgy tűnik mintha nem is olvastad volna), hogy miként működnek a dolgok! Ismételni nem akarom magam és szerintem legtöbben értik miről van szó!
Témát illetően újat nem mondtál, de az utolsó mondatod élményszámba megy! : )))

kisklau 2015.03.08. 19:40:49

@Kvaezo: Éppen a héten történt velem. Kapott egy hírlevelet a barátnőm egy nagy utazás oldalról. Benne nőnapi ajánlatként az én tulipános fotómmal. Megismerték, mert ez van a falon náluk nagy méretben, ajándékként kapták tőlem.
Majd innen körbekeresve, 11 szállodánál szerepelt ugyanez a képem, különböző vágási méretekben. Külföldi ajánlatokban stb..., nőnapi ajánlatok, szaunaszeánsz.

Annak idején volt szokásom keretbe tenni a képeimet és a keretet ellátni felirattal, hogy ne romboljon bele a képbe.
Ez a fotó egyedül ide a indára volt feltöltve, mellette a minden jog fenntartva.
Nőnapi tulipánok címmel.
Innen lenyúlta egy blog, mert miért nem, majd levágták a nevem róla, és a kereső innentől számtalan helyen felhozta.
Az ügyvédem levelére számtalan ostoba magyarázat érkezett, sőt még azt is megkérdőjelezték, hogy én nem tudom igazolni a képem jogtisztaságát.
Egy hetembe tellett mire mindenhonnan (talán) leszedték.

Csak tanulságul.

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.03.13. 10:47:19

A hozzászólásomat tegnap egyszer, ma kétszer is elküldtem. Kaptam egy "A hozzászólás elküldése sikerült." zöld feliratot. Ennek ellenére nem jelent meg itt. Technikai hiba vagy csak moderálásra vár, ami eddig nem volt észlelhető?

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.03.14. 19:57:34

Ne szaporítom a szót, ezért inkább egy profi fotós intelmeit ajánlom figyelmetekbe ezeken a linkeken:

blog.volgyiattila.hu/2009/03/19/vizjel/
blog.volgyiattila.hu/2013/08/12/keptolvajok-leggyakoribb-alaptalan-mentsegei/
blog.volgyiattila.hu/2010/10/04/forrasmegjeloles/
blog.volgyiattila.hu/2011/08/15/miert-ne-kerjunk-munkat-szivessegkent/
blog.volgyiattila.hu/2012/04/20/kizsakmanyolo-fotogyujto-palyazatok-into-jelei/
+1
blog.volgyiattila.hu/2013/07/04/igy-lejmolnak-ingyen-fotot-nem-csak-ok-hanem-masok-is/

Forrás: blog.volgyiattila.hu

A linkeket kimásolva és beillesztve a címsorba lehet megjeleníteni, mert kivettem a előtagot!

Nagy István. · https://www.flickr.com/photos/123580351@N02/ 2015.03.14. 20:22:49

Sikerült a direkt linkelési cenzúrát kikerülnöm! Ezek szerint blog úgy lehet beállítva, hogy a http : // előtag megjelenése esetén automatikusan törli a hozzászólást! Ezért nem sikerült a posztolásom!
Furfangosak ezek az indások! : ) Nem szeretik a más tartalmakat!
süti beállítások módosítása